بدون شک نان در فرهنگ ما ایرانیها جزء پرمصرفترین مواد غذایی به شمار میرود و همین موضوع اهمیت کیفیت نان مصرفی را مضاعف میکند. وجود جوششیرین از جدیترین مشکلات نانهایی است که در بیرون و به طریق ماشینی درست میشوند. نانهای خانگی این ماده را در خود ندارند و از ارزش غذایی به مراتب بالاتری برخوردار هستند. انواع مختلفی نان داریم و در این مطلب قصد داریم که طرز تهیه نان تست خانگی را به یک روش کاملاً ساده و کاربردی برای شما توضیح دهیم. در ادامه برای این مطلب از با ما همراه باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه نان تست خانگی
مواد لازم | مقدار لازم |
آب گرم | سهچهارم پیمانه |
خمیرمایه | دو و یکچهارم قاشق چای خوری |
نمک | یک قاشق غذاخوری |
شکر | یک و نیم قاشق غذاخوری |
روغن صاف قنادی یا همان ترد کننده شیرینی | یک قاشق غذاخوری |
شیر | یک دوم (نیم) پیمانه |
آرد | تقریباً سه پیمانه |
طرز تهیه نان تست
خانگی
نان تست خانگی برای صبحانه بسیار مناسب است. اگر دستگاه تست داشته باشید به راحتی میتوانید این را داغ و تازه تازه مصرف کنید که واقعاً لذت آن را دو چندان میکند. از طرفی هم برای خانوادههایی که مصرف صبحانه چندان طرفدار ندارد استفاده از این نان در وعده صبحانه میتواند به عنوان مشوق و جاذب کوچکترها عمل کند. با طرز تهیه این نان خوشمزه و سالم در خانه خود با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: ورز دادن خمیر نان به روش صحیح+ تصاویر مرحله به مرحله
مرحله اول، درست کردن خمیر نان تست
اولین مرحله و مهمترین آن در طرز تهیه نان تست خانگی درست کردن خمیر است که با چند بار آزمون و خطا در این مهارت کاملاً استاد خواهید شد. پس اگر بارهای اول چندان نان خوب از آب در نیامد نگران و ناراحت نباشید مطمئن باشید در ادامه به نان دلخواه خود خواهید رسید.
در مرحله اول از این طرز تهیه مقدار آب گرم مورد نیاز را در داخل یک ظرف بریزید. پودر خمیرمایه مورد نظر را به آرامی به آب گرم در داخل ظرف اضافه کنید و همزمان مخلوط را هم بزنید. عمل هم زدن را تا مخلوط و حل شدن کامل خمیرمایه ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان همبرگر در فر، با استفاده از خمیرترش
در مرحله بعد و پس از حل شدن کامل خمیرمایه نوبت به اضافه کردن نمک، شکر، روغن صاف و شیر به ظرف حاوی مخلوط خمیرمایه میرسد. با اضافه کردن همه این مواد، مشغول به هم زدن تا مخلوط شدن کامل همه مواد میشویم.
در مرحله بعد از طرز تهیه نان تست خانگی و بعد از حل و مخلوط شدن کامل تمامی مواد نوبت به اضافه کردن آرد میرسد. توجه داشته باشید که همه آرد را یکجا اضافه نمیکنیم. در ابتدا دو پیمانه آرد را استفاده میکنیم. مخلوط را آهسته و پیوسته با دست یا دستگاه هم میزنیم. اگر دیدیم که باز هم به آرد نیاز داریم هر بار یک قاشق غذاخوری آرد به خمیر اضافه میکنیم و عمل ورز دادن را پی میگیریم تا به خمیر مناسب برسیم.
مرحله دوم، آماده کردن خمیر برای پخت
هنگامی که خمیر را آماده کردید باید آن را ورز دهید تا خمیر به اصطلاح ور بیاید. در این طرز تهیه از نان تست خانگی ور امدن درست خمیر بسیار مهم است. این مرحله شاید برای بسیاری کمی دشوار و سخت باش و نتوانند آنچنان که باید خمیر را به خوی ورز دهند. نگران نباشد با چند بار تجربه میتوانید بهترین خمیر ممکن را آماده کنید. برای این کار خمیر را روی زمینی پوشیده شده از آرد قرار دهید. در صورت نیاز میتوانید مقدار کمی آرد اضافه کنید. عمل ورز دادن و در صورت نیاز اضافه کردن مقدار کمی آرد را تا زمانی ادامه دهید که خمیر نرم شده است و زیاد به دست نمیچسبد.
در مرحله بعد از طرز تهیه نان تست خانگی برای ور آمدن خمیر نان تست باید آن را در یک ظرف روغن مالی شده قرار دهید. بهتر است بالای خمیر را نیز روغن مالی کنید. این روغن از خشک شدن بیش از اندازه سطح خمیر که در معرض هوا قرار دارد جلوگیری میکند. ظرف را کاملاً بپوشانید و آن را در جایی نسبتاً گرم قرار دهید. برای ور آمدن کامل خمیر تقریباً یک تا 2 ساعت زمان لازم است. پس صبور باشید.
بیشتر بخوانید: نان روغنی خانگی در فر با تصاویر مرحله به مرحله
در مرحله بعد از طرز تهیه نان تست خانگی بعد از گذشت تقریباً یک ساعت به سراغ خمیر میرویم و وضعیت ور آمدن آن را بررسی میکنیم. بعد از اینکه مطمئن شدیم خمیر کاملاً ور آمده است باید برای بار دوم عمل ورز دادن را انجام دهیم. این مرحله بسیار مهم است زیرا در حین ور آمدن خمیر مقدار دی اکسید کربن به صورت حبابهایی کوچک تولید شده و در خمیر گیر افتاده است و برای انسجام بهتر خمیر بهتر است که این حبابها آزاد شوند و ورز دادن مجدداً هم بهترین کار است. برای ورز دادن هم دست خود را مشت کنید و به آرامی به صورت پی در پی به خمیر فشار وارد کنید. قسمتهای کناری خمیر را در مرکز خمیر در هم آورید و ورز دادن را ادامه دهید.
مرحله سوم، قالب گیری و پختن نان تست
در گام بعدی و پس از اتمام ورز دادن اجازه دهید خمیر 10 تا 15 دقیقه استراحت کند. بعد از 15 دقیقه خمیر را از ظرف خارج کنید و روی یک سطح پوشیده شده با آرد قرار دهید. عمل ورز دادن را مجدداً پی میگیریم. در این فر را تقریباً روی درجه 190 سانتیگراد تنظیم میکنیم.
در مرحله بعدی از طرز تهیه نان تست خانگی باید که خمیر را به شکل معمول نانهای تست در داخل ظرف مخصوص قرار دهید. بهتر است در کف ظرف از کاغذهای روغنی مخصوص استفاده کنید. بعد از قرار دادن خمیر داخل ظرف آن را کاملاً بپوشانید. اجزا دهید خمیر برای 30 دقیقه استراحت کند و ور آید.
بعد از این مدت زمان میتوانید با چاقو رو با توجه به سلیقه خودتان روی سطح خمیر سه یا تعدادی بیشتر برش ایجاد کنید. در نهایت خمیر را در داخل فر از پیش گرم شده قرار دهید و آن را برای مدت 45 دقیقه بپزید. بعد از این مدت نان تست خانگی شما آماده آماده است.
نکات مهم در طرز تهیه نان تست خانگی
- شاید در این طرز تهیه همه مقدار آرد را مصرف کنید و یا مقداری از آن اضافه باقی بماند.
- بر خلاف باور بسیاری که نمک باعث خفه کردن خمیرمایه میشود اما واقعاً اینگونه نیست و نمک تنها سرعت عملآوری خمیرمایه را کاهش میدهد.
- به جای استفاده از آبهای لوله کشی از آبهای معدنی یا جوشیده استفاده کنید زیرا آب لوله کشی حاوی مقدار کلر است که میتواند باعث خفه شدن خمیرمایه شود.
- برای اینکه نان تست خانگی شما یک سطح طلایی و خوشمزه به خود گیرد میتوانید سطح آن را به مانند نانوایی بربری با شیر با تخم مرغ مقدار بپوشانید.
سخن آخر
طرز تهیه این نان تست خانگی بسیار ساده است و تنها کافی است در مراحل آن دقت لازم را داشته باشید. خوردن این نوع از نان خانگی در صبحانه به خصوص اگر از دستگاه تست استفاده شود میتواند بسیار لذیذ باشد. امیدواریم این نان را درست کنید و لذت ببرید. اگر این مطلب را پسندیدهاید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. برای خرید آرکوپال جدید به فروشگاه گلدن اپال مراجعه کنید.
ارسال پاسخ