کلم پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولاً با مواد ساده و در دسترس تهیه میشود. این غذا به دلیل طعم دلپذیر و عطر فوقالعادهاش، طرفداران زیادی دارد. در این نسخه ساده و بدون سبزی، تمرکز بر استفاده از کلم و ادویههای معطر است تا طعمی بینظیر به وجود آید. اگر به دنبال یک غذای سریع، مقوی و خوشمزه هستید، این دستور پخت برای شما عالی خواهد بود. در ادامه این مطلب از گلدن اپال با ما همراه باشید.
کلم پلو غذای کجاست؟
کلم پلو یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهر شیراز برمیگردد، اما در شهرهای دیگر ایران نیز به روشهای مختلفی تهیه میشود.
این غذا به دلیل طعم بینظیر و عطر دلپذیرش، طرفداران زیادی دارد و به عنوان یک غذای مجلسی و روزمره سرو میشود. کلم پلو معمولاً با گوشت چرخکرده، کلم قمری یا کلم برگ، برنج و ادویههای معطر تهیه میشود و میتوان آن را با سبزیجات تازه، سالاد شیرازی، دوغ و ترشی سرو کرد.
مطالب مرتبط: 7 غذای برنجی ساده برای شام مهمانی و رژیمی سبک
مواد لازم برای تهیه کلم پلو ساده
از آنجایی که در این کلم پلو قرار نیست از هیچ سبزی استفاده کنیم، مقدار مواد را بر اساسی انتخاب میکنیم که مزه غذا بیشتر به سمت و سوی ادویهها و سایر موارد رفته و خبری از مزه سبزی در آن نباشد. مواد لازم برای تهیه کلم پلو ساده و بدون سبزی شامل موارد زیر است:
برنج: 2 پیمانه
کلم برگ سفید: 1 عدد کوچک (حدود 300 گرم)
گوشت چرخکرده: 200 گرم
پیاز: 1 عدد متوسط
روغن مایع: به مقدار لازم
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
دارچین: ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی (اختیاری): 1 قاشق غذاخوری
ارزش غذایی کلم پلو
کلم پلو به دلیل داشتن کلم و برنج، منبع خوبی از فیبر، ویتامینها و کربوهیدراتها است. گوشت چرخکرده موجود در آن نیز پروتئین و آهن مورد نیاز بدن را تامین میکند.
به طور کلی، کلم پلو یک غذای مغذی و کامل است که میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد. در جدول زیر ارزش غذایی این غذای خوشمزه شیرازی را نشان دادهایم.
ارزش غذایی تقریبی کلم پلو (در هر 100 گرم)
ماده مغذی | مقدار تقریبی |
کالری | 150-200 کالری |
کربوهیدرات | 20-25 گرم |
پروتئین | 8-10 گرم |
چربی | 5-8 گرم |
فیبر | 2-3 گرم |
ویتامین C | 5-10 میلیگرم |
ویتامین K | 10-20 میکروگرم |
آهن | 1-2 میلیگرم |
کلسیم | 20-30 میلیگرم |
طرز تهیه کلم پلو ساده بدون سبزی
کلم پلو غذای سادهای است و طرز تهیه آن نیز مراحل سختی ندارد. در ادامه طرز تهیه کلم پلو ساده بدون سبزی و مراحل آن را به طور کامل و مرحله به مرحله توضیح میدهیم.
مرحله اول
پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.
مطالب مرتبط: چگونه مرغ ترش تهرانی خوشمزه و جا افتاده بپزیم؟

مرحله دوم
زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها بلند شود. در صورت تمایل، رب گوجه فرنگی را نیز در این مرحله اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند.

مرحله سوم
کلم برگ را به صورت رشتههای نازک خرد کنید و به مواد گوشتی اضافه کنید. کلم را کمی تفت دهید تا نرم شود و حجم آن کاهش پیدا کند.

مرحله چهارم
برنج را که از قبل خیس کردهاید، به همراه مقداری آب (به اندازهای که روی برنج را بپوشاند و یک بند انگشت بالاتر باشد) به مواد اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا برنج به آرامی دم بکشد و آب آن کاملاً کشیده شود.

مرحله پنجم
بعد از اینکه آب برنج کشیده شد و برنج دم کشید، کلم پلو آماده سرو است. میتوانید آن را با سالاد شیرازی، ماست یا ترشی سرو کنید.
مطالب مرتبط: طرز تهیه شوید پلو با ماهی به دو روش مختلف

سخن آخر
کلم پلو ساده بدون سبزی یک غذای خوشمزه و کمهزینه است که میتوانید در هر زمان آن را تهیه کنید. این غذا با طعم متعادل و بافت دلپذیرش، هم برای وعدههای خانوادگی مناسب است و هم برای مهمانیهای کوچک. اگر دوست داشتید، میتوانید کنارش ترشی یا سالاد شیرازی سرو کنید تا لذتش دوچندان شود.
برای خرید سرویس آرکوپال با کیفیت و با قیمت مناسب به وب سایت گلدن اپال مراجعه کنید.
ارسال پاسخ