ته دیگ همیشه در بین ایرانیان جایگاه ویژهای داشته است. گاهی حتی در برخی از رستورانها آن را با انواع خورشتها سرو میکنند. به این ترکیب خوشمزه عطر زعفران و حالت ترد را نیز اضافه کنید. اگر میخواهید یک ته دیگ زعفرانی ترد و خوشمزه درست کنید، نگران نباشید در این مطب از گلدن اپال مراحل و ریزهکاریهای آن را با شما درمیان میگذاریم.
نکات لازم برای تهیه ته دیگ زعفرانی
درست کردن ته دیگ در نگاه اول ساده بنظر میرسد اما برای خوشمزهتر شدن و ترد شدن آن لازم است که یک سری نکات را رعایت کنید تا خوشمزه و رستورانی شود. بنابراین قبل از شروع به نکات زیر توجه کنید.
برای اینکه تهدیگ زعفرانی تردی داشته باشید، حرارت زیر قابلمه را تا آخرین لحظهٔ سرو غذا روشن نگه دارید، در غیر این صورت تهدیگ شما نرم خواهد شد.
هنگام سرو، تهدیگ زعفرانی را به شکل قطعات منظم برش بزنید و در ظرفهای جداگانه برای هر نفر قرار دهید.
اگر فقط قصد تهیهٔ تهدیگ را دارید و نمیخواهید روی آن برنج بریزید، پس از ریختن مایهٔ تهدیگ در تابه یا قابلمه، درب آن را با دمکنی ببندید تا پخته شود و پس از گذشت حدود 20 دقیقه، آن را برگردانید و اجازه دهید طرف دیگر آن هم بپزد.
میتوانید از ادویههایی مانند آویشن، پودر سیر و پیاز در ترکیب مایه تهدیگ استفاده کنید.
بعضی افراد به صورت دلخواه، حدود یک قاشق غذاخوری گلاب نیز به این مایه اضافه میکنند که این مورد کاملاً سلیقهای است.
به جای استفاده از دو عدد تخممرغ کامل، میتوانید از سه عدد زرده تخممرغ استفاده نمایید.
توصیه میشود برای تهیه مایه تهچین از ماست پرچرب و ترش استفاده کنید.
کف قابلمه را به خوبی با روغن چرب کنید؛ این کار باعث میشود تهدیگ به ظرف نچسبد و ظاهر آن خراب نشود.
هنگامی که برنج را با مواد دیگر مخلوط میکنید، به آرامی و فقط از یک جهت هم بزنید؛ زیرا هم زدن بیش از حد موجب خرد شدن دانههای برنج و کاهش زیبایی ظاهری آن میگردد.
مطالب مرتبط: 7 غذای برنجی ساده برای شام مهمانی و رژیمی سبک
مواد مورد نیاز برای تهیه ته دیگ زعفرانی
برای درست کردن ته دیگ زعفرانی ترد و رستورانی به مواد زیر نیاز دارید:
مواد مورد نیاز
- برنج: 5 پیمانه
- تخممرغ: 2 عدد
- ماست: ¾ پیمانه
- زعفران: 5/1 قاشق غذاخوری
- روغن: نصف پیمانه
- نمک و ادویههای دلخواه: به مقدار لازم
مطالب مرتبط: طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با رب انار مجلسی
مراحل تهیه ته دیگ زعفرانی
اگر میخواهید یک تهدیگ زعفرانی ترد و خوشمزه داشته باشید، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله دوم خیساندن و دم کردن برنج
ابتدا برنج را در یک ظرف ریخته و خوب بشوید. سپس با کمی آب و نمک آن را بخیسانید. داخل یک قابلمه به مقدار کافی آب بریزید و بعد از به جوش آمدن نمک و برنج را به آن اضافه کنید. بعد از نیم پز شدن برنج آن را آبکش کنید.
مرحله دوم شکستن تخممرغها
در این مرحله یک ظرف جداگانه آورده و تخممرغها را داخل آن بشکنید و خوب هم بزنید. تا زمانی که یک دست شود ولی به مرحله سفید شدن و نرسد.
مرحله سوم ترکیب ماست و زعفران
زعفران را از قبل خوب دم کنید و اجازه دهید کمی سرد شود. زعفران خنک شده را به تخممرغها اضافه کنید. بعد از آن ماست را هم اضافه کرده و هم بزنید تا یک ترکیب ایجاد شود. در آخر هم روغن، نمک و ادویههای دلخواه را به ترکیب اضافه کنید.
مرحله چهارم درست کردن ته دیگ
دو پیمانه از برنج نیم پز را بردارید و به ترکیب ماست و تخممرغ اضافه کنید. آن را نرم و آرام همبزنید تا برنج و مواد یک دست شوند. در یک قابلمه نسوز، روغن ریخته و ترکیب را کف قابلمه بریزید و صاف کنید. در نهایت بقیه برنج را هم به آن اضافه کرده و صاف کنید.
مطالب مرتبط: طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ به صورت مرحله به مرحله
مرحله پنجم سرو ته دیگ زعفرانی ترد
شعله را زیاد کنید تا برنج بخار کند. سپس حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد. در آخر برنج را در یک ظرف برگردانید تا ته دیگ خارج شود. ته دیگ را به قطعات مساوی تکه تکه کرده و در ظرف مناسب سرو کنید.

سخن آخر
طرز تهیه ته دیگ زعفرانی ترد و خوشمزه ساده و راحت است و اگر میخواهید یک ته دیگ حرفهای و رستورانی درست کنید، مراحل این مقاله را دنبال کنید. نکات مهم را درنظر بگیرید تا ته دیگ ترد و با عطر و بوی خوب زعفران داشته باشید. برای خرید سرویس آرکوپال جدید به فروشگاه گلدن اپال سر بزنید.
ارسال پاسخ