غذاهای نونی برای شام گزینهای عالی برای وعدههای سریع، خوشمزه و متنوع هستند که میتوانند با مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه شوند. این غذاها نه تنها برای وعدههای خانوادگی مناسباند، بلکه برای دورهمیها و مهمانیها نیز جذابیت خاصی دارند. در این مقاله گلدن اپال، با ایدههای متنوع و خلاقانه برای غذاهای نونی با گوشت، مرغ و سبزیجات آشنا خواهید شد.
غذاهای نونی ساده برای شام
غذاهای نونی ساده با مواد کم و روش پخت آسان، انتخابی ایدهآل برای شبهای پرمشغله هستند. از کوکوهای سنتی تا گزینههای مدرن، این غذاها طعم و تنوع را به سفره شما میآورند. در این بخش 5 غذای خوشمزه نونی ساده برای شام را معرفی میکنیم.
مطالب مرتبط: لیست 30 غذا برای مهمانی شام: از غذاهای خورشتی تا غذاهای سریع با فر
- کوکو سیبزمینی

مواد لازم
- سیبزمینی: ۴ عدد متوسط
- تخممرغ: ۳ عدد
- پیاز: ۱ عدد کوچک، رنده شده
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: برای سرخ کردن
طرز تهیه
سیبزمینیها را آبپز کرده، پوست بگیرید و رنده کنید. پیاز رندهشده، تخممرغها، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
روغن را در تابه داغ کنید و مواد را بهصورت یک لایه صاف یا کوکوهای کوچک بریزید. هر طرف را ۴-۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود. کوکو را با نان سنگک و سبزیجات سرو کنید.
- فلافل خانگی

مواد لازم
- نخود خیسخورده: ۲ پیمانه
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- جعفری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
- ادویه (زیره، تخم گشنیز، فلفل): به میزان لازم
طرز تهیه
نخود خیسخورده را با پیاز، سیر و جعفری در غذاساز میکس کنید تا خمیری شود. ادویهها را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. خمیر را به شکل توپهای کوچک فرم دهید.
روغن را داغ کرده و فلافلها را سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند. فلافلها را با نان پیتا، خیارشور و سس تاهینی سرو کنید.
مطالب مرتبط: غذای بدون گوشت و مرغ هم میشه پخت! معرفی غذاهای سالم و متفاوت
- بروشتا

مواد لازم
- نان باگت: ۱ عدد، برش خورده
- پنیر موزارلا: ۲۰۰ گرم
- گوجهفرنگی: ۲ عدد، خرد شده
- ریحان تازه: چند برگ
- روغن زیتون و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
برشهای نان را روی سینی فر قرار دهید و کمی روغن زیتون روی آنها بمالید. گوجهفرنگی خرد شده، پنیر موزارلا و برگ ریحان را روی نانها قرار دهید.
نانها را در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۸-۱۰ دقیقه بپزید تا پنیر ذوب شود. با کمی نمک و روغن زیتون اضافی سرو کنید.
- کتلت عدس

مواد لازم
- عدس قرمز: ۱ پیمانه، پخته
- سیبزمینی: ۱ عدد، پخته
- تخممرغ: ۱ عدد
- آرد سوخاری: ۴ قاشق غذاخوری
- ادویه (کاری، نمک، فلفل): به میزان لازم
طرز تهیه
عدس و سیبزمینی پخته را له کنید و با تخممرغ، آرد سوخاری و ادویه مخلوط کنید. مواد را به شکل کتلت فرم دهید. در تابه با روغن داغ، هر طرف کتلت را ۳-۴ دقیقه سرخ کنید تا ترد شود. با نان و سس ماست سرو کنید.
مطالب مرتبط: 7 غذای برنجی ساده برای شام مهمانی و رژیمی سبک
- رپ بادمجان کبابی

مواد لازم
- بادمجان: ۲ عدد
- نان لواش: ۴ عدد
- ماست چکیده: ۱ پیمانه
- سیر: ۱ حبه، له شده
- گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
بادمجانها را کبابی کرده، پوست بگیرید و له کنید. ماست، سیر و گردو را با بادمجان مخلوط کنید. مخلوط را روی نان لواش بمالید، رول کنید و به مدت ۵ دقیقه در تابه گریل کنید. با سبزیجات تازه سرو کنید.
غذاهای نونی با مرغ
غذاهای نونی با مرغ به دلیل طعم ملایم و امکان ترکیب با ادویهها و سبزیجات متنوع، همیشه مورد توجهاند. در این بخش، پنج ایده جدید و خلاقانه برای غذاهای نونی با مرغ معرفی میکنیم که با نانهای مختلف و طعمهای جدید، شامهایی متفاوت و دلپذیر ایجاد میکنند.
- رپ مرغ کاری با نان پاراتا

مواد لازم
- سینه مرغ: ۳۰۰ گرم، تکهشده
- نان پاراتا: ۴ عدد
- پیاز: ۱ عدد، نگینی
- پودر کاری و زردچوبه: به میزان لازم
- ماست یونانی: ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
پیاز را تفت دهید، مرغ را اضافه کنید و با پودر کاری و زردچوبه مزهدار کنید. کمی آب بریزید و بپزید تا مرغ نرم شود. ماست را با کمی نمک مخلوط کنید. مرغ را روی نان پاراتا قرار دهید، ماست اضافه کنید و رول کنید. رپها را ۲-۳ دقیقه گریل کنید و با سبزیجات سرو کنید.
- نان پیتزای مرغ بوفالو

مواد لازم
- سینه مرغ: ۲۰۰ گرم، پخته و ریشریش
- نان پیتا: ۴ عدد
- سس بوفالو: ۴ قاشق غذاخوری
- پنیر موزارلا: ۱۵۰ گرم
- کرفس: ۱ ساقه، خرد شده
طرز تهیه
مرغ ریشریش را با سس بوفالو مخلوط کنید و روی نان پیتا پخش کنید. پنیر موزارلا و کرفس خردشده را اضافه کنید. نانها را روی سینی فر بچینید. پیتاها را در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا پنیر ذوب شود. پیتزاها را برش زده و گرم سرو کنید.
- سمبوسه مرغ و بادامزمینی

مواد لازم
- سینه مرغ: ۲۵۰ گرم، پخته و خرد شده
- خمیر یوفکا: ۱۲ ورق
- سس بادامزمینی: ۳ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای: ۱ عدد، خرد شده
- زنجبیل رندهشده: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرغ، فلفل دلمهای و زنجبیل را تفت دهید، سپس سس بادامزمینی را اضافه کنید. مخلوط را خنک کرده و در خمیر یوفکا به شکل مثلث بپیچید. سمبوسهها را در روغن داغ سرخ کنید یا در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. با نان لواش و سس تند سرو کنید.
- تاکوی مرغ لیمو ترش و گشنیز

مواد لازم
- سینه مرغ: ۳۰۰ گرم، گریلشده
- نان تورتیلا: ۶ عدد
- گشنیز تازه: ۴ قاشق غذاخوری
- آب لایم: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز قرمز: ۱ عدد کوچک، حلقهای
طرز تهیه
مرغ گریلشده را خرد کرده و با آب لیموترش سبز و گشنیز مخلوط کنید. نانهای تورتیلا را بهمدت ۱ دقیقه گرم کنید. پیاز قرمز را آماده کنید. مرغ را داخل نانها بریزید و پیاز قرمز اضافه کنید. تاکوها را با سس ماست یا سالسا سرو کنید.
مطالب مرتبط: ایده 5 شام ساده با سیب زمینی: از رژیمی گرفته تا مورد علاقه بچه ها
- نان شکمپر مرغ و اسفناج

مواد لازم
- سینه مرغ: ۲۵۰ گرم، پخته و خرد شده
- نان باگت: ۱ عدد
- اسفناج: ۱۵۰ گرم، بخارپز
- پنیر خامهای: ۱۰۰ گرم
- پنیر پارمسان: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرغ و اسفناج را با پنیر خامهای مخلوط کنید و کمی نمک و فلفل بزنید. داخل نان باگت را خالی کرده و مخلوط را پر کنید. پنیر پارمسان را روی مواد بپاشید. نان را در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۱۲ دقیقه بپزید تا پنیر طلایی شود. نان را برش زده و گرم سرو کنید.
غذاهای نونی با گوشت
غذاهای نونی با گوشت با طعمهای قوی و ترکیبهای متنوع، همیشه برای شامهای خانوادگی یا دورهمیها جذاباند. در این بخش، پنج ایده جدید برای غذاهای نونی با گوشت معرفی میکنیم که با طعمهای جهانی و روشهای ساده، شامهایی متنوع و لذیذ خلق میکنند.
- رول گوشت ادویهدار با نان

مواد لازم
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- نان: ۴ عدد
- پیاز: ۱ عدد، نگینی
- پودر گرام ماسالا و زردچوبه: به میزان لازم
- ماست چکیده: ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
پیاز را تفت دهید، گوشت چرخکرده را اضافه کنید و با گرام ماسالا و زردچوبه مزهدار کنید. مخلوط را بپزید تا آب آن کشیده شود. ماست را با کمی نمک مخلوط کنید.
گوشت را روی نان نان پخش کنید، ماست اضافه کنید و رول کنید. رولها را ۲-۳ دقیقه گریل کرده و با سبزیجات سرو کنید.
- پیتزای گوشت با نان لواش

مواد لازم
- گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
- نان لواش: ۴ عدد
- سس گوجهفرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
- پنیر موزارلا: ۱۵۰ گرم
- زیتون سیاه: ۱۰ عدد، حلقهای
طرز تهیه
گوشت را با کمی نمک و فلفل تفت دهید تا پخته شود. سس گوجهفرنگی را روی نان لواش بمالید و گوشت را پخش کنید. زیتون و پنیر موزارلا را اضافه کنید. پیتزاها را در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا پنیر ذوب شود. پیتزاها را برش زده و گرم سرو کنید.
- سمبوسه گوشت و گردو

مواد لازم
- گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
- خمیر یوفکا: ۱۲ ورق
- گردو خردشده: ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد، نگینی
- دارچین و زیره: به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز را تفت دهید، گوشت و ادویهها را اضافه کنید و بپزید. گردو را به مخلوط اضافه کرده و خنک کنید. مواد را در خمیر یوفکا به شکل مثلث بپیچید. سمبوسهها را در روغن داغ سرخ کنید یا در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. با نان لواش و سس ماست سرو کنید.
- تاکوی گوشت با سس چیپوتله

مواد لازم
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- نان تورتیلا: ۶ عدد
- سس چیپوتله: ۳ قاشق غذاخوری
- کاهو: ۴ برگ
- گوجهفرنگی: ۱ عدد، خردشده
طرز تهیه
تاکوی گوشت با سس چیپوتله، یک غذای مکزیکی تند و جذاب است. این تاکوها با نان نرم و سبزیجات، شامی رنگارنگاند. گوشت را با نمک و فلفل تفت دهید و سس چیپوتله را اضافه کنید. نانهای تورتیلا را ۱ دقیقه گرم کنید. کاهو و گوجه را روی نان قرار دهید، گوشت را اضافه کنید. تاکوها را تا کنید و با سس سالسا یا ماست سرو کنید.
- نان شکمپر گوشت و قارچ

مواد لازم
- گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
- نان باگت: ۱ عدد
- قارچ: ۱۵۰ گرم، ورقهای
- پنیر چدار: ۱۰۰ گرم
- سس باربیکیو: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
گوشت و قارچ را با نمک و فلفل تفت دهید، سس باربیکیو را اضافه کنید. داخل نان باگت را خالی کرده و مخلوط گوشت را پر کنید. پنیر چدار را روی مواد بریزید. نان را در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۱۲ دقیقه بپزید. نان را برش زده و گرم سرو کنید.
غذاهای نونی با سبزیجات
غذاهای نونی با سبزیجات، گزینههایی سالم، سبک و پر از رنگ و طعم برای شامهای گیاهی یا وعدههای کمکالری هستند. در این بخش، پنج ایده جدید و خلاقانه برای غذاهای نونی با سبزیجات معرفی میکنیم.
- رول سبزیجات با سس تاهینی

مواد لازم
- کدو سبز: ۱ عدد، ورقهای
- نان لواش: ۴ عدد
- هویج: ۱ عدد، رندهشده
- تاهینی: ۳ قاشق غذاخوری
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
رول سبزیجات با سس تاهینی، ترکیبی مدیترانهای با طعم خامهای و سبزیجات تازه است. باری تهیه آن، کدو سبز را گریل کنید تا نرم شود و هویج را آماده کنید.
تاهینی را با آبلیمو و کمی آب مخلوط کنید تا سس رقیقی شود. سبزیجات را روی نان لواش قرار دهید و سس تاهینی را اضافه کنید. نان را رول کرده، ۲-۳ دقیقه گریل کنید و با سبزیجات تازه سرو کنید.
- پیتزای سبزیجات با نان پیتا

مواد لازم
- نان پیتا: ۴ عدد
- قارچ: ۱۵۰ گرم، ورقهای
- فلفل دلمهای: ۱ عدد، خردشده
- پنیر موزارلا: ۱۵۰ گرم
- سس گوجهفرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
پیتزای سبزیجات با نان پیتا، یک غذای سریع با طعم ایتالیایی و سبزیجات رنگارنگ است. برای درست کردن آن کافی است، قارچ و فلفل دلمهای را با کمی روغن تفت دهید.
سس گوجهفرنگی را روی نان پیتا بمالید و سبزیجات تفتداده را پخش کنید. پنیر موزارلا را روی مواد بریزید. پیتزاها را در فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه بپزید و گرم سرو کنید.
- سمبوسه نخود و اسفناج

مواد لازم
- نخود پخته: ۱ پیمانه
- اسفناج: ۱۵۰ گرم، خردشده
- خمیر یوفکا: ۱۲ ورق
- پیاز: ۱ عدد، نگینی
- پودر زیره و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز را تفت دهید، اسفناج و نخود را اضافه کنید و با زیره و فلفل مزهدار کنید. مخلوط را خنک کرده و در خمیر یوفکا به شکل مثلث بپیچید. سمبوسهها را در روغن داغ سرخ کنید یا در فر با دمای ۱۸۰ درجه ۱۵ دقیقه بپزید. با نان لواش و سس ماست سرو کنید.
- تاکوی سبزیجات با سس آووکادو

مواد لازم
- ذرت: ۱ پیمانه، پخته
- نان تورتیلا: ۶ عدد
- آووکادو: ۱ عدد، لهشده
- گوجهفرنگی: ۱ عدد، خردشده
- پودر چیلی: به میزان لازم
طرز تهیه
ذرت را با پودر چیلی تفت دهید و گوجه را آماده کنید. آووکادو را با کمی نمک و آبلیمو له کنید تا سس شود. ذرت و گوجه را روی نان تورتیلا قرار دهید و سس آووکادو را اضافه کنید. تاکوها را تا کرده و با گشنیز تازه سرو کنید.
- نان شکمپر بادمجان و پنیر فتا

مواد لازم
- بادمجان: ۲ عدد
- نان باگت: ۱ عدد
- پنیر فتا: ۱۰۰ گرم
- ریحان تازه: چند برگ
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
بادمجانها را کبابی کرده، پوست بگیرید و له کنید. پنیر فتا و ریحان را با بادمجان مخلوط کنید و روغن زیتون اضافه کنید. داخل نان باگت را خالی کرده و مخلوط را پر کنید. نان را در فر با دمای ۲۰۰ درجه ۱۲ دقیقه بپزید و برش زده سرو کنید.
غذاهای نونی برای مهمانیها و دورهمیها
غذاهای نونی برای مهمانیها و دورهمیها تنوع جالبی به حساب میآید و میتوانید به عنوان گزینهای مناسب از آن استفاده کنید. در این بخش پنج غذای نونی جذاب و خوشمزه را برای دورهمیها و مهمانیهای ساده معرفی میکنیم.
- رول فیله مرغ سوخاری با سس بالزامیک و سبزیجات گریلشده

مواد اولیه
- فیله مرغ: ۵۰۰ گرم
- پودر سوخاری پانکو: ۱ پیمانه
- تخممرغ: ۲ عدد
- سبزیجات (کدو سبز، فلفل دلمهای، هویج): ۲۰۰ گرم
- سرکه بالزامیک، روغن زیتون، آویشن، سیر، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
فیلههای مرغ را با نمک، فلفل، آویشن و سیر لهشده مزهدار کنید و ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید. سبزیجات را ورقهای برش داده، با روغن زیتون، نمک و فلفل گریل کنید. فیلهها را ابتدا در تخممرغ زدهشده و سپس در پودر سوخاری پانکو بغلتانید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
سرکه بالزامیک را با کمی عسل و روغن زیتون حرارت دهید تا غلیظ شود. فیلههای سرخشده را با سبزیجات گریلشده در نان لواش رول کرده، با سس بالزامیک تزئین و سرو کنید.
- پنینی مرغ و قارچ با سس آلفردو

مواد اولیه
- سینه مرغ: ۳۰۰ گرم
- قارچ: ۲۰۰ گرم
- نان پنینی یا چیاباتا: ۴ عدد
- پنیر پارمسان و موزارلا: ۱۰۰ گرم
- خامه، کره، سیر، جعفری، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
سینه مرغ را با نمک، فلفل و پاپریکا مزهدار کرده، گریل کنید و به ورقههای نازک برش دهید. قارچها را با کره و سیر تفت دهید.برای سس آلفردو، خامه را با کره، سیر رندهشده و پارمسان روی حرارت ملایم غلیظ کنید.
نان پنینی را از وسط باز کرده، لایهای از سس، مرغ، قارچ و موتزارلا قرار دهید و در دستگاه ساندویچساز گریل کنید تا پنیر آب شود. با جعفری تازه تزئین کرده و گرم سرو کنید.
- کاناپه کالباس و پنیر بلوچیز با چاتنی انبه

مواد اولیه
- نان تست یا باگت کوچک: ۱۲ برش
- کالباس دودی: ۱۲ ورقه
- پنیر بلوچیز: ۱۰۰ گرم
- انبه، شکر، سرکه سفید، زنجبیل تازه: برای چاتنی
- رزماری و کره: به میزان لازم
طرز تهیه
برای چاتنی، انبه خردشده را با شکر، سرکه، زنجبیل رندهشده و کمی آب بپزید تا غلیظ شود و خنک کنید. نانها را به شکل دایره برش داده و با کره تفت دهید تا برشته شوند.
روی هر نان یک لایه نازک پنیر بلوچیز بمالید، سپس یک ورقه کالباس دودی قرار دهید. یک قاشق چاتنی انبه روی کالباس اضافه کنید. با برگ رزماری تزئین کرده و بهصورت سرد سرو کنید.
- جیب تاجر مرغ با نان سوخاری

مواد اولیه
- سینه مرغ پخته: ۳۰۰ گرم
- نان تست: ۸ برش
- خیارشور، ذرت، جعفری، سس مایونز: ۱۰۰ گرم
- تخممرغ، آرد سوخاری، شیر: برای پوشش
- آویشن، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
مرغ پخته را ریشریش کرده، با خیارشور نگینی، ذرت، جعفری، سس مایونز، آویشن، نمک و فلفل مخلوط کنید. نان تست را با وردنه نازک کرده، به شکل دایره برش دهید.
وسط هر نان یک قاشق از مخلوط مرغ قرار داده و لبهها را ببندید تا شکل جیب شود. جیبها را در مخلوط تخممرغ و شیر فرو برده، سپس در آرد سوخاری بغلتانید و در روغن داغ سرخ کنید. با سس خردل یا ماست تزئین و گرم سرو کنید.
- فلتبرد میگو و آووکادو با سس لیمو-تاهیتی

مواد اولیه
- نان فلتبرد یا نان پیتا: ۴ عدد
- میگو پاکشده: ۳۰۰ گرم
- آووکادو رسیده: ۲ عدد
- آب لیموترش، کره تاهیتی (یا سس مایونز با زعفران)، گشنیز، سیر: برای سس
- روغن زیتون، پاپریکا، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه
میگوها را با پاپریکا، نمک، فلفل و روغن زیتون مزهدار کرده، در تابه گریل کنید (هر طرف ۲ دقیقه). آووکادو را پوره کرده، با کمی آب لیموترش، نمک و فلفل مخلوط کنید.
برای سس، کره تاهیتی (یا مایونز زعفرانی) را با آب لیموترش، سیر رندهشده و گشنیز خردشده ترکیب کنید. نان فلتبرد را گرم کرده، یک لایه پوره آووکادو بمالید، میگوهای گریلشده را قرار دهید و سس لیمو-تاهیتی را روی آن بریزید. با برگ گشنیز تزئین کرده و بهصورت گرم سرو کنید.
سخن آخر
غذاهای نونی معرفیشده در این مقاله، ترکیبی از طعمهای سنتی و مدرن از سراسر جهان هستند که میتوانند هر وعده شام یا دورهمی را به تجربهای خاص تبدیل کنند. با استفاده از مواد اولیه ساده و خلاقیت در پخت، میتوانید این غذاها را بهراحتی در خانه تهیه کنید. تنوع این دستورها به شما امکان میدهد تا با هر ذائقه و مناسبتی، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
ارسال پاسخ