پاستا کانلونی یا مانیکوتی یکی از انواع پاستاهای ورقه ای است که آشپزها اغلب درون آن را با سس و پنیر پر می کنند. در ادامه به طور مفصل به طرز تهیه یک پاستا پنیری خوشمزه با کانلونی و سرو آن در سرویس آرکوپال خواهیم پرداخت.
پاستا کانلونی چیست؟
پاستا کانلونی یا مانیکوتی از انواع پاستا ورقهای بوده و به شکل لولههای بزرگ و توخالی است. نوع دیگر پاستاهای ورقهای لازانیا است.
پاستا مانیکوتی با مواد میانی مانند گوشت و پیاز سرخ شده، پنیر، کالباس، سوسیس، سس گوجه و … پر شده و سرو میشود. در این طرز تهیه از پاستا کانلونی مواد میانی حاوی مرغ، سبزیجات و پنیر است که درون فر پخته شده و با سس مخصوص سرو میشود.
مواد مغذی این پاستا
این نوع پاستا با مواد لازم آورده شده برای 6 نفر مناسب است و در 30 دقیقه آماده شده و 90 دقیقه زمان پخت دارد، سپس آماده سرو است. مواد مغذی این پاستای خوشمزه برای هر نفر برابر 670 کالری انرژی، 26 گرم چربی، 57 گرم کربوهیدرات و 51 گرم پروتئین است.
برای آشنایی با انواع پاستا به مطلب «معرفی انواع پاستا از نظر شکل و نام، از پنه و ماکارونی تا لازانیا + عکس» مراجعه کنید.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
انرژی | 670 کالری |
چربی | 26 گرم |
کربوهیدرات | 57 گرم |
پروتئین | 51 گرم |
مواد لازم برای تهیه پاستا مانیکوتی با مرغ
مواد لازم برای تهیه این پاستا شامل مواد میانی پاستا و سس روی آن میشود که در دو جدول جداگانه آورده شده است.
مواد میانی
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
پاستا مانیکوتی یا کانلونی | یک بسته یا 14 عدد |
سینه مرغ پخته خرد شده | 3 پیمانه |
اسفناج خرد شده | 2 پیمانه |
پیاز | یک عدد کوچک |
سیر | یک حبه |
پنیر موزارلا رنده شده | یک و نیم پیمانه |
پنیر پارمسان | سه چهارم پیمانه |
ادویه ایتالیایی (در زیر توضیح داده شده) | یک قاشق چای خوری |
نمک دریا | یک قاشق چای خوری |
فلفل سیاه تازه آسیاب شده | یک دوم قاشق چای خوری |
پنیر راکوتا | دو پیمانه |
ادویه ایتالیای= ریحان، مرزنجوش، پونه کوهی، رز ماری و آویشن خشک را با هم آسیاب کرده و در ظرف شیشهای دردار در جایی خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید. از این ادویه در انواع پاستا استفاده میشود.
طرز تهیه پاستای فتوچینی با سس خوشمزه را در مطلب «پاستا فتوچینی با سس پنیر و اسفناج» یاد بگیرید.
مواد سس
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
کره | 4 قاشق غذاخوری |
سیر ریز خرد شده | دو حبه |
آرد | یک چهارم پیمانه |
آب مرغ | یک و نیم پیمانه |
پنیر خامهای | 100 گرم |
خامه | یک پیمانه |
پنیر پارمسان | یک دوم پیمانه |
نمک دریا | یک قاشق چای خوری |
فلفل سیاه تازه آسیاب شده | نصف قاشق چای خوری |
جعفری | چند شاخه برای تزیین |
طرز تهیه پاستا کانلونی با مرغ
پاستاها را در آب بجوشانید تا کمی نرم شوند. حدود 6 دقیقه جوشیدن کافی است، البته به برند پاستایی مصرفی هم بستگی دارد. پاستاها را بعد از پخت روی کاغذ نسوز روی فر بچینید و روی آبکش رها نکنید تو خشک شده و کار کردن با آنها سخت میشود.
مرغ پخته، اسفناج، پیاز، سیر، سه چهارم پیمانه پنیر موزارلا، پنیر پارمسان و ادویه ایتالیایی را درون خرد کن یا غذا ساز ریخته و تا زمانی که خوب با هم مخلوط نشدهاند و حالت نرم پیدا نکردهاند، خرد میکنیم.
حالا مخلوط مرغ و اسفناج را با پنیر راکوتا مخلوط کرده و خوب هم میزنیم و نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را به آن اضافه میکنیم. به یاد داشته باشید که مخلوط باید خوب مزه دار شده باشد.
مواد میکس شده را درون یک کیسه فریزر ریخته و نوک آن را قیچی کرده و به حالت قیف در میآوریم، سپس مواد را درون پاستای مانلونی میریزم. وقتی تمام پاستاها پر شدند، آنها را درون ظرفی قرار داده و کنار گذاشته و به سراغ تهیه سس پاستا میرویم.
برای تهیه و سرو پاستا از سسهای زیادی استفاده میشود. سس گوجه و سس آلفردو از دو سس معروف پاستا هستند. در این آموزش پاستا نیز برای سرو از سس آلفردو استفاده میشود.
پیش از تهیه سس، فر را در دمای 190 درجه سانتیگراد (375 درجه فارنهایت) گرم کنید.
کره را در یک تابه بزرگ روی شعله ملایم آب کنید. پس از آب شدن کره، آرد و سیر را به آن اضافه کرده و شروع به هم زدن میکنیم تا به صورت یکدست درآیند. سپس اجازه میدهیم مواد برای یک دقیقه با هم تفت بخورند.
در مرحله بعد شروع به اضافه کردن آب مرغ، خامه، پنیر خامهای و پنیر پارمسان میکنیم و در همین حال برای 3 تا 5 دقیقه به هم زدن ادامه میدهیم تا سس غلیظ شود. سپس نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را هم اضافه میکنیم. اگر طعم تند را میپسندید میتوانید از نمک و فلفل بیشتری استفاده کنید.
نحوه پخت لازانیا با سس گوشت و قارچ را در مطلب «لازانیا اسفناج با سس گوشت و قارچ» بخوانید.
ظرف مخصوص فر با ارتفاع 22 تا 33 سانتیمتری را آماده کرده و کف آن را با یک لایه سس آلفردو میپوشانیم. سپس پاستاها را درون ظرف میچینیم. بقیه سس را روی پاستاها ریخته و سعی میکنیم تمام روی آن پوشیده شود.
پاستاها را با کمی پنیر رنده شده موزارلا تزیین کرده، روی ظرف را با کاغذ آلومینیوم پوشانده و برای 15 تا 20 دقیقه درون فر از پیش گرم شده میگذاریم تا بپزد. سپس فویل را برداشته و ظرف را دوباره به فر برگردانده تا روی آن طلایی شود.
پس از کاهش دما آن را به ظروف سرو انتقال دهید و با نان برشته و سبزیجات سرو کنید.
نکته
اگر از ظروف پیرکس یا ظروف شیشهای مخصوص فر استفاده میکنید از تغییر دمای ناگهانی آن بپرهیزید زیرا ممکن است ترکیدگی ایجاد شود.
از پختن بیش از حد پاستاها اجتناب کنید تا در هنگام پخت در فر وا نروند. نرم شدن پاستاها برای انجام مرحله پر کردن برای آنها کافی است.
میتوانید سس را زودتر آماده کرده و در یخچال نگهداری کنید و در هنگام تهیه پاستا کانلونی به آن اضافه کنید.
میتوان این پاستا را برای 3 ماه در فریزر نگهداری کرد و پس از یخزدایی در یخچال دوباره از آن استفاده کرد.
میتوان برای تهیه پاستا کانلونی از سس دلخواه خود به جای سس آلفردو استفاده کنید.
سخن آخر
امیدوارم از آموزش تهیه پاستای مانیکوتی لذت برده باشید و آن را در خانه تهیه کرده و نوش جان کنید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
ارسال پاسخ