اگر از چاشنیهای تکراری خسته شدهاید و غذاها برای شما همگی یک طعم دارند، بهتر است به دنبال یک چاشنی متفاوت باشید. اگر برای مزه دار کردن ماهی و میگو مشکل دارید، اگر عاشق سیر هستید و اگر مرتب دچار سرماخوردگی و آنفولانزا میشوید بهتر است در ادامه با ما همراه شوید. در این مقاله طرز تهیه خمیر سیر و زنجبیل یک چاشنی متفاوت را به همراه فواید آن برای بدن بیان کردهایم. برای خرید آرکوپال با ما همراه باشید.
خمیر یا پوره سیر و زنجبیل چیست؟
همانطور که همه جهان میدانند هندیها عاشق غذاهای تند هستند. چاشنیهای هندی از جمله کاری شهرت جهانی دارند. البته برخی دیگر چاشنیها مانند خمیر و سیر و زنجبیل هم معروف هستند که در ایران زیاد نامی از آن نشنیدهایم.
خمیر سیر و زنجبیل یک چاشنی غذای هندی است که برای غذاهای دریایی، انواع چاتنی و سس تند مورد استفاده قرار میگیرد. مواد لازم این خمیر یا سس سیر، زنجبیل و روغن است. در ادامه با دستور تهیه این چاشنی خوشمزه همراه بمانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت هندی، یک غذای هندی متفاوت و خوشمزه
مواد لازم برای تهیه خمیر سیر و زنجبیل
مواد لازم | مقدار |
---|---|
سیر | یک دوم پیمانه، پوست کنده و خرد شده |
زنجبیل | یک دوم پیمانه خرد شده |
روغن زیتون | یک قاشق غذاخوری |
نمک | کمی |
زردچوبه | کمی |
آب | نصف قاشق چای خوری |
طرز تهیه خمیر سیر و زنجبیل
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید در این دستور تهیه از 16 حبه سیر و دو تکه زنجبیل استفاده شده است.
سیرها و زنجبیلها را پوست کنده و خرد کرده؛ سپس آنها را درون مخلوط کن یا آسیاب بریزید، روغن زیتون را هم اضافه کنید (روغن زیتون در اینجا نقش نگهدارنده دارد) و میکس کنید.
وقتی برای بار اول مواد را میکس کردید و بک مخلوط درشت حاصل شد، حالا آب، نمک و زردچوبه را اضافه کنید. دقت کنید که نباید مقدار زیادی آب اضافه کرد، همان نصف قاشق چای خوری کفایت میکند.
حالا دوباره مواد را با هم مخلوط کرده تا حالتی خمیر مانند پیدا کند. به یاد داشته باشید فرایند میکس شدن نباید بیش از حد باشد و بافت سیر و زنجبیل باید زیر دندان احساس شود.
خمیر سیر و زنجبیل آماده است و میتوانید آن در ظرفی در بسته درون یخچال تا یک هفته نگهداری کنید. خمیر سیر و زنجبیل تا یک ماه در فریزر سالم میماند.
دقت داشته باشید که مقدار آب اضافه شده به خمیر نباید زیاد باشد وگرنه باعث کپک زدن آن و کم شدن مدت سالم ماندن آن میشود.
بیشتر بخوانید: تهیه سس هوموس نخود و سیر خانگی
طبع خمیر سیر و زنجبیل چیست؟
در دستور تهیه خمیر سیر و زنجبیل که در بالا به آن اشاره کردیم، موادی مانند سیر، زنجبیل، روغن زیتون، زردچوبه و نمک است. زردچوبه، روغن زیتون، نمک (سنگ نمک) و سیر طبعی گرم و خشک دارند و زنجبیل و نمک (نمک دریا) طبعی گرم و تر دارند. همانطور که مشاهده میشود طبع خمیر سیر و زنجبیل بیشتر به گرم و خشک متمایل است. البته مقداری آب هم در این دستور تهیه وجود دارد. طبع آب سرد و تر است که با توجه به مقدار کم آن، در میان طبع گرم دیگر مواد اصلاح میشود. از خمیر سیر و زنجبیل به عنوان چاشنی غذاهایی که طبع سردی دارند میتوان استفاده کرد. غذاهای دریایی گزینه مناسبی برای استفاده این خمیر هستند.
بیشتر بخوانید: سس انبه شیرین به روش ساده ، یک سس خوشمزه با طعمی متفاوت
فواید خمیر سیر و زنجبیل برای سلامتی
سیر و زنجبیل هر دو موادی هستند که خاصیت ضد التهابی و ضد دردی دارند. زنجبیل حاوی ماده ضد التهابی قوی جینجرول است که باعث رفع ناراحتی عضلانی و درد ناشی از آرتریت روماتوئید میشود. همچنین چندین ترکیب موجود در سیر با فعالیت ضد التهابی در سیستم گردش خون همراه است.
سیر و زنجبیل در کاهش کلسترول و فشار خون مؤثر هستند و به همین دلیل این دو ماده غذایی از بیماریهای قلبی پیشگیری میکنند. زنجبیل باعث ایجاد پلاک در دیواره شریانها میشود. پلی سولفیدهای موجود در سیر نیز باعث گسترش عروق خونی میشود که فشار خون را کاهش میدهد. سیر میتواند به عنوان رقیق کننده خون عمل کند و در جلوگیری از حمله قلبی و سکته مغزی مؤثر باشد.
خمیر سیر زنجبیل از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و میتواند از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کند. خواص ضد التهابی، ضد قارچ و ضد میکروبی سیر بدن را از بیماری عفونی محافظت میکند.
اگر در هضم غذا مشکل دارید، مقداری خمیر سیر زنجبیل را به غذایی که برای شام یا ناهار آماده میکنید اضافه کنید. خواص ضد التهابی موجود در آن میتواند به کاهش اسهال، زخم معده و درد معده کمک کند. زنجبیل همچنین برای جلوگیری از یبوست، افتادگی و نفخ شناخته میشود.
خمیر سیر و زنجبیل میتواند علائم تنفسی را تسکین دهد و گرفتی قفسه سینه و بینی را بهبود بخشد. سیر و زنجبیل توانایی تسکین گرفتگی بینی و شل شدن خلط دارند. زنجبیل همچنین در تسکین گلو درد و آرام کردن عضلات درد بسیار عالی است.
سخن آخر
خمیر سیر و زنجبیل از جمله چاشنیهای تند و خوشمزه هندی است که در کنار غذاهای دریایی و انواع سس تند، بسیار دلچسب است. امیدوارم از مقاله بالا لذت برده باشید و این چاشنی را در خانه تهیه کنید. منتظر نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما هستیم.
ارسال پاسخ