طرز تهیه قهوه اسپایسی در موکاپات

طرز تهیه قهوه اسپایسی در موکاپات

قهوه در مناطق مختلف جهان به روش‌های مختلف تهیه می‌شود. برای مثال در ایران با اضافه کردن زعفران یا دارچین قهوه درست می‌شود و در کشورهای آمریکایی از دیگر ادویه‌ها مانند پودر کدوتنبل برای طعم دادن به قهوه بهره برده می‌شود. در این مقاله از فروشگاه گلدن اپال به طرز تهیه قهوه اسپایسی در موکاپات با پودر کدوتنبل پرداخته شده است. در ادامه با ما همراه باشید.

قهوه اسپایسی چیست؟

قهوه اسپایسی قهوه‌ای است که در مراحل تهیه قهوه به آن اسپایس یا ادویه اضافه می‌شود. در این مقاله منظور از قهوه اسپایسی قهوه‌ای است که در تهیه آن از اسپایس یا ادویه کدوتنبل و چند ادویه دیگر استفاده شده است.

مقدار اسپایس در انواع مختلف روش دم کردن

به طور کلی برای تهیه قهوه اسپایسی مهم نیست که از چه روشی برای عصاره گیری قهوه استفاده می‌کنید، برای تهیه قهوه اسپایسی کافی است، هنگام اضافه کردن پودر قهوه در موکاپات، دستگاه قهوه ساز، صافی قهوه (به جز فرنچ پرس که در آخر توضیح داده شده است) پودر اسپایس را ریخته و قهوه را دم می‌کنیم.

مقدار قهوهمقدار اسپایس
یک چهارم پیمانه قهوه مدیوم یا دارکیک قاشق‌چای‌خوری اسپایس
دو قاشق غذاخوری قهوهنصف قاشق‌چای‌خوری اسپایس
استفاده از تمام ظرفیت دستگاه قهوه‌سازیک قاشق‌چای‌خوری اسپایس

مواد لازم برای تهیه اسپایس

مواد لازممقدار
پودر دارچیندو قاشق غذاخوری
پودر کدوتنبلدو قاشق غذاخوری
پودر زنجبیلیک قاشق غذاخوری
پودر جوز هندییک و نیم قاشق چای‌خوری
پودر میخکنصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه اسپایس کدوتنبل

یک ظرف گود برداشته و پودر دارچین، کدوتنبل، زنجبیل، میخک و جوز هندی را در آن ریخته و با یک چنگال خوب به هم بزنید. سپس ادویه تهیه شده را در یک ظرف شیشه‌ای دردار ریخته و در کنار سایر ادویه‌ها نگهداری کنید، اسپایس قهوه تا چند ماه تازگی خود را حفظ می‌کند.

برای آشنایی با طرز تهیه قهوه مراکشی به مطلب «طرز تهیه قهوه مراکشی با فرنچ پرس» مراجعه کنید.

طرز تهیه قهوه اسپایسی در موکاپات

یکی از راه‌های مناسب تهیه قهوه اسپایسی استفاده از موکاپات است. برای دم کردن قهوه اسپایسی در موکاپات می‌توانید به روش زیر عمل کنید.

بخش زیرین محفظه را برداشته و با گرم (حدود 90 درجه) پر کنید. باید آب تا بالای سوپاپ را بگیرد.

قهوه را درون سبد موکاپات ریخته و کمی با دست آن را فشرده کنید (نه خیلی، باعث تلخ شدن قهوه شما می‌شود)، یک قاشق چای‌خوری از اسپایس را برداشته و روی قهوه بریزید و با چنگال آن را با قهوه مخلوط کنید.

بخش بالایی موکاپات را گذاشته و آن را روی شعله متوسط تا کم قرار دهید، در آن را باز بگذارید تا روند دم کشیدن آن را مشاهده کنید.

وقتی قهوه بیرون آمده از لوله وسط موکاپات رقیق و کم رنگ شد، بهتر است موکاپات را برداشته و لای یک دستمال سرد بپیچید تا فرایند دم کشیدن متوقف شود.

قهوه اسپایسی شما آماده است، آن را در یک ماگ ریخته و در صورت تمایل دو قاشق چای‌خوری شکر خام (شکر قهوه‌ای) به آن اضافه کرده و میل کنید.

برای آشنایی با طرز تهیه شیر قهوه یا کافه کن لچه به مطلب «طرز تهیه شیر قهوه یا کافه کن لچه در خانه» مراجعه کنید.

چطور در فرنچ پرس قهوه اسپایسی تهیه کنیم؟

همانطور که می‌دانید قهوه‌ای که برای فرنچ پرس استفاده شود باید درشت آسیاب شود تا از لابه‌لای فیلتر آن بیرون نزند، بنابراین استفاده از پودر اسپایس کارآمد نیست. برای رفع این مشکل به روش زیر عمل کنید.

به‌جای پودر دارچین از چوب دارچین (دوتکه شکسته کوچک)، به‌جای پودر زنجبیل از قطعات خشک آن (سه‌تکه بزرگ)، به جای پودر میخک از دانه آن (5 دانه)، به جای پودر جوز هندی از ذرات درشت رنده شده آن (12 قاشق چای خوری) و در آخر به جای پودر کدوتنبل از قطعات خشک شده (3 قطعه بزرگ) آن استفاده کنید، آنها را همراه با قهوه درشت آسیاب شده، درون فرنچ پرس بریزید و آن را به روش معمول دم کنید.

اگر فرنج پرس کوچک است مواد را به نصف کاهش دهید.

نکته

  • استفاده مقدار لازم اسپایس برای تهیه قهوه اسپایسی به سلیقه و مزاج بستگی دارد ولی یک نسبت طلایی وجود دارد که بیشتر افراد آن را می‌پسندند. برای چهار قاشق غذاخوری پودر قهوه یک قاشق چای خوری پودر اسپایس کدوتنبل نسبت خوبی است.
  • اگر این امکان وجود داشته باشد که پودر اسپایس با قهوه مخلوط شود بهتر است، زیرا ممکن است در حین دم کشیدن در روی پودر قهوه پس از خیس شده، جمع شده و وارد فرایند عصاره گیری نشود.
  • در صورت دلخواه با تهیه فوم شیر می‌توانید این قهوه اسپایس را به لاته اسپایسی تبدیل کرده و نوش جان کنید.

سخن آخر

قهوه اسپایس یکی از قهوه‌های خوشمزه فصل پاییز و زمستان است که می‌توان هم به صورت قهوه اسپایسی و هم به صورت لاته اسپایسی سرو شود.