طرز تهیه کوفته ساده به دو روش تبریزی و یزدی

طرز تهیه کوفته ساده به دو روش تبریزی و یزدی

کوفته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در سراسر کشور با روش‌های مختلف تهیه می‌شود. کوفته ساده یکی از انواع کوفته‌های خوشمزه و پرطرفدار است که با گوشت چرخ کرده، برنج، لپه و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. در این مطلب از گلدن اپال قصد داریم طرز تهیه کوفته ساده را به دو روش تبریزی و یزدی آموزش دهیم. کوفته تبریزی به دلیل وجود مغز گردو در داخل آن، طعمی لذیذ و خاص دارد. کوفته یزدی نیز به دلیل وجود کشمش و زرشک در داخل آن، طعمی شیرین و ملس دارد.

طرز تهیه کوفته ساده تبریزی

کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز است. این غذا با گوشت چرخ کرده، برنج، لپه، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه‌جات تهیه می‌شود. در این مطلب طرز تهیه کوفته تبریزی ساده را به روشی آسان و بدون فوت وقت آموزش خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: خورش بامیه با گوشت به دو روش روی گاز و درون فر

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
  • برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
  • لپه: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۲ عدد
  • سبزی معطر: ۱ دسته (جعفری، گشنیز، تره و مرزه)
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • گردو، آلو و پیاز داغ: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

در ادامه به آموزش تهیه کوفته ساده تبریزی خواهیم پرداخت.

مرحله اول

لپه و برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. سپس آنها را به همراه ۲ پیمانه آب داخل دو قابلمه جداگانه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به طور کامل بپزند.

مرحله دوم

یکی از پیازها را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آن را به همراه گوشت چرخ کرده، برنج و لپه پخته شده به یک کاسه بزرگ اضافه کنید.

مرحله سوم

سبزی معطر را به صورت ساطوری خرد کنید و به کاسه اضافه کنید. سپس تخم مرغ، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

مرحله چهارم

روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مایه کوفته منسجم شود.

مرحله پنجم

پس از گذشت این زمان، مایه کوفته را به اندازه یک پرتقال از کاسه خارج کنید. در کف دست خود مقداری آب بگیرید و مایه کوفته را در دست خود باز کنید. سپس به دلخواه مقداری گردو، آلو و پیاز داغ در وسط مایه کوفته قرار دهید.

مرحله ششم

مایه کوفته را به صورت گرد درآورید و به آرامی فشار دهید تا منسجم شود. سپس کوفته‌ها را به آرامی در سس کوفته قرار دهید.

مرحله هفتم

درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید کوفته‌ها به مدت ۱ تا ۱ و نیم ساعت با حرارت ملایم بپزند. در حین پخت، کوفته‌ها را هر چند دقیقه یک بار بچرخانید تا به صورت یکدست بپزند.

بیشتر بخوانید: خورشت بادمجان خوشمزه ساده و سریع مرحله به مرحله+ تصاویر

طرز تهیه کوفته ساده یزدی

حالا که با طرز تهیه کوفته تبریزی آشنا شدیم، بهتر است به آموزش طرز تهیه کوفته ساده یزدی بپردازیم.

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • لپه: نصف پیمانه
  • برنج نیم دانه: ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۲ عدد
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • آلو خشک: ۱۲ عدد
  • سبزی معطر خشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • زردچوبه و دارچین: به مقدار کافی
  • روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه

پس از اینکه تمام موارد اولیه بالا را آماده کردید می‌توانید پخت کوفته ساده را شروع کنید.

مرحله اول

لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را همراه با برنج و ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند. پس از پخت، برنج و لپه را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم

لپه و برنج پخته را با گوشت‌کوب له کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. سپس گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی، سبزی معطر خشک، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.

مرحله سوم

یکی از پیازها را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آن را به مایه کوفته اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس روی مایه کوفته سلفون بکشید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

مرحله چهارم

پیاز باقیمانده را خرد کنید و در تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

مرحله پنجم

۳ لیوان آب به تابه اضافه کنید و اجازه دهید سس بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس ۱۵ دقیقه به آرامی بجوشد.

مرحله ششم

مایه کوفته را از یخچال خارج کنید و به اندازه یک نارنگی از آن بردارید. مایه کوفته را کف دست باز کنید و یک آلو خشک در وسط آن قرار دهید. سپس مایه کوفته را به صورت گرد درآورید و در سس قرار دهید. به همین ترتیب تمام کوفته‌ها را آماده کنید و در سس بچینید.

بیشتر بخوانید: برای غلیظ شدن خورش کرفس، قیمه، قورمه سبزی و فسنجان چه کنیم؟

مرحله هفتم

درب تابه را بگذارید و اجازه دهید کوفته‌ها به مدت ۳۰ دقیقه بپزند. سپس آنها را به آرامی بچرخانید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه دیگر بپزند.

مرحله هشتم

کوفته‌ها را از تابه خارج کنید و در ظرف سرو بکشید.

سخن آخر

اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و مقوی هستید، پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه کوفته ساده به دو روش تبریزی و یزدی را امتحان کنید. مطمئناً از طعم و مزه این غذا لذت خواهید برد. برای خرید سرویس ارکوپال به فروشگاه گلدن اپال مراجعه کنید.