راهنمای تصویری طرز تهیه سس تریاکی ساده با دستور پخت مرغ و سالامون تریاکی

راهنمای تصویری طرز تهیه سس تریاکی ساده با دستور پخت مرغ و سالامون تریاکی

سس تریاکی که یک سس ژاپنی است طعم بسیار خاص و متفاوتی دارد و می تواند برای پختن غذاهایی مانند ماهی بسیار به کار آید. طرز تهیه این سس متفاوت و خوشمزه آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد . در اصل تریاکی یه روش طبخ است. تریاکی به کبابی، سرخ کردن تو تابه و یا گریل کردن گوشت قرمز، گوشت ماهی و حالا امروزه گوشت مرغ گفته می شود. بعد از طبخ گوشت به روش تریاکی، سس روی گوشت ریخته می شود. به سس ریخته شده روی گوشت پخته شده به روش تریاکی، سس تریاکی گفته می شود. در این مقاله از فروشگاه گلدن اپال به آموزش تهیه این سس و کاربرد آن با ما همراه باشید.

موارد استفاده و کاربرد سس تریاکی

این سس خوشمزه در آشپزی می تواند کاربرد و موارد استفاده زیادی داشته باشد. سس تریاکی در اصل باید همراه با گوشت سرو شود. در واقع گوشت را مزه دار می کند. در تهیه سس تریاکی از یک سس مادر یعنی سس سویا درست می شود . در حال حاضر توی رستوران ها سس تریاکی را با بیف استراگانف، همبرگر و … هم سرو می کنند. سس تریاکی را بیشتر با گوشت های کبابی استفاده می کنند.

چه غذاهایی می شود با سس تریاکی درست کرد؟

مرغ از پرمصرف‌ترین انواع گوشت در بین ما ایرانی‌ها است. غذاهای زیادی را می‌توان با مرغ و انواع مخلفات درست کرد و لذت برد. مرغ تریاکی یا به عبارتی چیکن تریاکی یکی از طرز پخت‌های خاص و صد البته بسیار خوشمزه مرغ است که منحصر به فردترین نکته راجع به آن مزه بسیار خاص آن است. چیکن تریاکی به عنوان یک غذای فرنگی با ذائقه ما ایرانی‌ها نیز تطابق دارد.

مرغ و ماهی با سس تریاکی

در مقاله ای با عنوان «شعبده بازی با مرغ در طرز تهیه خوراک چیکن تریاکی یا مرغ تریاکی»به استفاده های سس تریاکی در غذاها اشاره کرده ایم.

مواد لازم برای تهیه سس تریاکی

مواد لازممقدار
آبیک پیمانه
سس سویایک چهارم پیمانه
پودر زنجبیلیک دوم قاشق چای خوری
شکر دانه ای، شکر قهوه ای هم میشهپنج قاشق چای خوری
نشاسته ترجیحا ذرتدو قاشق غذاخوری
پودر سیریک چهارم قاشق چای خوری
عسلیک قاشق غذاخوری یا بیشتر بستگی به ذائقه شما دارد
آب سردیک چهارم پیمانه

طرز تهیه سس تریاکی مرحله به مرحله

برای تهیه این سس خوشمزه کار سختی در پی نخواهیم داشت فقط به چند مرحله ای که در ادامه آورده شده است به دقت عمل کنید. اول از همه یک تابه گود و ترجیحا لبه دار بر می داریم و روی شعله با حرارت متوسط قرار می دهیم.

یک پیمانه آب و سس سویا را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. وقتی که از خوب مخلوط شدن آب و سس سویا اطمینان حاصل کردیم، سراغ بقیه مواد می رویم.

در این مرحله از طرز تهیه سس تریاکی مرحله شکر، زنجبیل، عسل و پودر سیر با مخبوط آب و سس سویا مخلوط می کنیم و آروم آروم ترکیب را هم می زنیم تا. هم زدن را تا زمان خوب مخلوط شدن مواد و حل شدن کامل شکر ادامه می دهیم.

سس تریاکی
سس تریاکی

بعد از اینکه مواد خوب با هم مخلوط شدند و شکر هم کاملا حل شد، نشاسته و آب سرد را با یکدیگر در یک لیوان یا ظرف جداگانه مخلوط می کنیم. هم زدن را تا زمان کامل حل شدن نشاسته در آب ادامه می دهیم.

در آخر کار طرز تهیه سس تریاکی هم محلول نشاسته و آبسرد راکه از قبل ادامه کرده اید و خوب با هم مخلوط شده اند را به ظرف اول روی شعله متوسط منتقل می کنیم. دقت کنید که باید قبل از قرار دادن ماهیتابه روی حرارت، این محلول نشاسته و آب را درست کرده باشید.

اجازه بدهید که مخلوط یا همان سس روی شعله متوسط تا غلیظ شدن حرارت ببیند. این فرایند تقریبا 5 تا 7 دقیقه طول خواهد کشید. در مرحله بعد از طرز تهیه باید سس تریاکی را به ظرف شیشه ای در دار منتقل کنید ولی در آن نبندید تا کاملا سرد شود. بعد از سرد شدن می توانید در یخچال نگهداری کنید.

برای آموزش طرز تهیه نودل چینی خوشمزه و ساده به مطلب «طرز تهیه نودل چینی با مرغ (چیکن لو مین غذای چینی با نودل)» مراجعه کنید.

نکات مهم در مورد طرز تهیه سس تریاکی

  • سس تریاکی را می توان به مدت دو تا سه هفته در یخچال نگهداری کرد.
  • در طرز تهیه سس تریاکی برخی از سیر یا پودرسیر استفاده نمیکنند.
  • اگه دوست دارید می توانید نشاسته را از طرز تهیه این سس حذف کنید. نشاسته فقط برای غلیظ کردن به کار می رود. بعضی ها سس تریاکی را آبکی دوست دارند و می توانند از نشاسته استفاده نکنند.

طرز تهیه ماهی سالامون تریاکی

ماهی سالامون به همراه ماهی قزل آلا و ماهی آزاد که در ایران معروف هستند از اعضای خانواده ماهیان آزاد هستند که در آب‌های شیرین رودخانه تخم گذاری می‌کنند و محل زیست آن‌ها در دریاهای آزاد است.

تفاوت ماهی سالامون یا آزاد با ماهی قزل در این است که ماهی سالامون زیر شکم سفیدی دارد. از سوی دیگر محل تقاطع دو فک بالا پایین در ماهی قزل آلا بالاتر از چشم قرار می‌گیرد ولی در ماهی‌های آزاد و سالامون این تقاطع هرگز بالاتر از چشم نیست.

همچنین گوشت نارنجی رنگ ماهی سالامون وجه تمایز خوبی است ولی انواعی از ماهی قزل آلا نیز وجود دارند مه گوشت قرمز رنگی دارند و برای تمایز آن‌ها باید به فکشان توجه کرد.

ماهی سالامون را از کجا می‌توان تهیه کرد؟

ماهی سالامون بومی ایران نیست و در دریاهای آزاد زندگی می‌کند بنابراین ماهی‌های سالامون موجود در ایران همگی یخ زده، کنسروی و وارداتی هستند. برای خرید ماهی سالامون به فروشگاه‌های معتبر مواد غذایی مراجعه کنید و در هنگام خرید به تاریخ انجماد دقت کنید تا از شش ما بیشتر نباشد.

خواص ماهی سالامون چیست؟

این غذای خوشمزه که در ادامه طرز تهیه آن آمده است، نه تنها بسیار ساده بوده بلکه حاوی مواد مغذی زیادی مانند امگا 3، اسیدهای چرب و ویتامین ب است. سالامون ارزش غذایی بالایی دارد و از بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند.

مواد لازم برای تهیه ماهی سالامون با سس تیریاکی

مواد لازممقدار
فیله ماهی سالامون170 گرم یا چهار تکه
سس سویانصف پیمانه
شکر قهوه‌اییک چهارم پیمانه
پودر سیریک قاشق چای‌خوری
پودر زنجبیلنصف قاشق چای‌خوری
نشاسته ذرتیک قاشق چای‌خوری
دانه کنجدیک قاشق چای‌خوری
پیازچه، تر فرنگی یا موسیردو قاشق غذاخوری ریز خرد شده

طرز تهیه ماهی سالامون با سس تریاکی

فیله‌های ماهی سالامون را در یک ظرف ریخته و مواد اولیه دیگر مانند سس سویا، شکر قهوه‌ای، پودر سیر، پودر زنجبیل و نشسته ذرت را در یک ظرف دیگر با هم مخلوط کنید.

سس آماده شده را به ظرفی که فیله‌ها در آن قرار دارند، ریخته و برای 20 دقیقه در یخچال به آن استراحت دهید تا فیله‌ها مزه بگیرند.

البته ناگفته نماند که می‌توانید فیله‌ها را از شب قبل داخل سسی که در مرحله قبل آماده کردیم بگذارید تا خوب مزه دار شوند.

فر را در دمای 175 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. فیله‌های مزه دار شده را روی سینی فر پوشیده شده با کاغذ نسوز قرار دهید و درون فر بگذارید.

فیله‌ها را برای 15 تا 20 دقیقه در فر با دمای 175 درجه سانتی‌گراد بپزید. سسی که فیله‌ها را در آن مزه دار کردید را درون یک تابه لبه بلند ریخته و روی شعله ملایم بپزید تا غلیظ شود.

فیله‌ها را از فر بیرون آورده و سس غلیظ شده را روی آن‌ها ریخته و با پیازچه خرد شده و کنجد تزیین کنید. ماهی سالامون را می‌توانید با برج، نودل یا سبزیجات بخار پز شده سرو کنید.

نکته

می‌توانید سس تیریاکی را از قبل تهیه کرده و در ظرف شیشه‌ای دردار در یخچال برای یک ماه نگهداری کنید و از آن در پخت مرغ تریاکی استفاده کنید و یا گوشت و جوجه را با آن مزه دار کرده و کباب کنید.

خرید و قیمت سس تریاکی

خرید سس تریاکی می تواند گزینه بهتری برای بسیاری به جای درست کردن آن در خانه باشد. سایت هایی مانند دیجی کالا می توانند بستر منسبی برای خرید این سس با قیمت مناسب باشند. علاوه بر دیجی کالا، فروشگاه هایی مانند بهشت و بامیکا نیز گزینه خوبی برای خرید شما خواهند بود.

سخن آخر

سس ژاپنی تریاکی با مزه خاصی که دارد کاربردهای خوشمزه ای در انواع غذاهای گوشتی می تواند داشته باشد. کاربرد اصلی سس تریاکی در مزه دار کردن گوشت های کبابی است. خوشحال خواهیم شد نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.