سس حمص یا سس هوموس از جمله سسهای معروف کشورهای خاورمیانهای اطراف دریای مدیترانه است که ماده اولیه اصلی آن، ارده است. در این مقاله برای کسانی که در رژیم غذایی خود منع مصرف کربوهیدرات دارند سس هوموس با گلکلم را معرفی میکنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای سس حمص گلکلم
مواد لازم | مقدار |
---|---|
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
گلکلم | 900 گرم |
آب | یکچهارم پیمانه |
سیر | یک حبه |
ارده | 3 قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | 2 قاشق غذاخوری |
پاپریکای دودی | کمی |
پودر زیره | سهچهارم قاشقچایخوری |
نمک و فلفل | برای طعم |
سبزیجات معطر تازه برای تزیین |
طرز تهیه سس هوموس با گلکلم
برای تهیه سس هوموس با گلکلم لازم است یک تابه دستهدار یا قابلمه را روی شعله متوسط تا زیاد قرار داده و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، گلکلم و سیر را در آن تفت داده، سپس آب را اضافه کنید.
شعله را کم کرده و اجازه دهید گلکلم در ظرف دربسته برای 5 تا 6 دقیقه پخته و نرم شود.
قابلمه را از روی شعله برداشته و با کنار گذاشتم در قابلمه، اجازه دهید برای 10 دقیقه در فضای آشپزخانه خنک شود.
حالا گلکلم پخته، سیر، 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده، آبلیموی تازه، پاپریکا، ارده و پودر زیره را درون غذاساز یا مخلوطکن ریخته و اجازه دهید خوب میکس شده و مایع یکدست حاصل شود.
توجه داشته باشید که میتوانید در صورت غلیظ بودن سس هوموس گلکلم از یک تا 4 قاشق غذاخوری آب بهصورت مرحله به مرحله به مواد درون غذاساز اضافه کنید تا سس به غلظت مناسب برسد.
نمک و فلفل سیاه یا قرمز را هم در آخرین مرحله از میکس کردن به مواد اضافه کرده و سرو کنید.
برای تزیین سس هوموس گلکلم کافی است آن را درون ظرفی گود مانند کاسه یا پیاله ریخته و آن را با کمی روغن زیتون، کنجد کبابی و یا پودر پاپریکا تزیین کرده و سرو کنید.
نکته
- سس حمص گلکلم معمولاً با سبزیجاتی مانند خیار، هویج، ساقه کرفس، نان پیتا، بیسکوییت و چیپس سرو میکنند.
- سس حمص گلکلم در یخچال در ظرف دردار تا 3 روز و در فریزر تا 6 ماه قابل نگهداری است.
سخن آخر
خانواده کلم سرشار از کلسیم هستند. کلسیم موجود در یک پیمانه گلکلم از کلسیم موجود در یک پیمانه شیر بیشتر است. این سس دارای مواد اولیه مغذی دیگری مانند روغن زیتون و سیر هم هست که هر دو در تقویت سیستم ایمنی نقش مؤثری دارند. میتوانید از سس هوموس برای میان وعده بچهها استفاده کنید.
ارسال پاسخ