دستگاه قهوهساز یکی از دستگاههای پرکاربرد در عصاره گیری و دم آوری قهوه است. در بسیاری از کافهها و رستورانها برای تهیه قهوه از دستگاه قهوهساز استفاده میشود. در این مقاله از گلدن اپال آموزش مرحله به مرحله دم کردن قهوه با دستگاه قهوهساز پرداخته شده است، در ادامه با ما همراه باشید.
دستگاه قهوهساز چیست؟
دستگاه قهوهساز دستگاهی است که با عبور آب داغ از بین ذرات قهوه، عصاره قهوه را گرفته و در ظرفی معمولاً شیشهای بهصورت قطره قطره آن را جمع آوری کرده که دارای صفحه گرم نگهدارنده است.
تولید قهوه با دستگاه قهوهساز به این صورت است که آب را در ظرف آب تا جایی که علامت زده شده است و یا کمتر از آن ریخته و پودر قهوه را نیز در بخش قهوه در فیلتر کاغذی ریخته و دکمه روشن را فشار میدهید، سپس بین 5 تا 35 دقیقه با توجه به برند دستگاه زمان لازم است تا قهوه آماده شده و قطرهقطره در ظرف شیشهای جمع شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیر قهوه یا کافه کن لچه در خانه
دم آوری قهوه با دستگاه قهوهساز
برای دم کردن قهوه با دستگاه قهوهساز در ابتدا باید قهوه را آسیاب کرد، اندازه ذرات قهوه در هر دستگاه متفاوت خواهد بود و در دفترچه راه اندازی آن ذکر شده است. البته به طور کلی قهوه دستگاه قهوهساز معمولاً از فرنچ پرس ریزتر و از دستگاه اسپرسوساز درشتتر است.
وقتی قهوه آماده شد، آن را به مقدار لازم که معمولاً برای استفاده از ظرفیت کامل دستگاههای خانگی 2 قاشق غذاخوری است، در فیلتر کاغذی روی دستگاه ریخته و در محفظه را ببندید.
بخشی از دستگاه قهوهساز مربوط به آب است. بهترین آبی که برای دم کردن قهوه با دستگاه قهوهساز مورد نیاز است، آب فیلتر شده است، اگر آب فیلتر شده در دسترس نبود از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که از آب جوش یا آب داغ برای تهیه قهوه با دستگاه قهوه استفاده نکنید. آب را در محفظه مخصوص آن ریخته و در آن را ببندید.
دکمه پاور دستگاه را زده و پس از گذشت 5 تا 35 دقیقه قهوه درون قوری شیشهای ریخته شده که با وجود المنت گرم نگه دارنده در زیر قوری، قهوه برای مدتی که دستگاه هنوز روشن است، قهوه را گرم نگه میدارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه با آروپرس یا هواپرس در چند مرحله ساده و سریع
پس از آماده شدن قهوه، بهتر است در سریعترین زمان نسبت به تمیز کردن آن بپردازید تا ذرات ریز قهوه در بخشهای آن گیر نکرده و باعث تلخ شدن قهوههای بعدی که دم میکنید نشود.
نکات
- فیلترهای کاغذی را میتوان از فروشگاهها تهیه کرد
- اگر میبینید قهوه شما دمای پایینی دارد، پیش از ریختن قهوه در فیلتر آن، اجازه دهید کمی آب داغ از دستگاه عبور داده شود تا آن را گرم کند، حتی شاید لازم باشد، قوری، فنجان و فیلتر را نیز گرم کنید.
- فیلترهای کاغذی یکبارمصرف هستند و پس از مصرف، آن را دور بیندازید.
- بعضی از مدلهای قهوهسازها مجهز به گرم کن قوری هستند که میتوانید قهوهتان را برای مدتی گرم نگه دارید اما بهتر است قهوه را پس از این که در قوری ریخته شد استفاده کنید.
- هرچه قهوه و آب بیشتر کنار هم باشند قهوه کافئین بیشتر و طعم قویتری به خود میگیرد. برای داشتن قهوهای سنگینتر میتوانید دکمه روشن دستگاه را بزنید تا آب روی قهوه ریخته اما قوری را در جای خود قرار ندهید که آب و قهوه با هم درگیر باشند تا زمانی که احساس کنید به نتیجه مطلوب رسیدهاید، سپس قوری را در جای خود قرار دهید.
- در زمان فعالیت دستگاه در بالای دستگاه را به دلیل جمع شدن بخار داخل آن با احتیاط باز کنید.
- پس از مدت زمانی قهوهساز شما نیاز به رسوبزدایی دارد، سه قاشق غذاخوری سرکه سفید را در مخزن پر از آب ریخته و اجازه دهید دستگاه همه آب را با عملیات دم کشی تخلیه کند.
- پس از اتمام کار و خارج کردن فیلتر محل قرارگیری فیلتر را با یک دستمال تمیز خشک کنید.
- چون قهوه دم کشیده با دستگاه قهوهساز زیاد غلیظ نیست به سادگی میتوانید آن را همراه شیر و شکر سرو کنید.
- بیشتر قهوهسازهای فیلتردار (فیلتر فلزی) هم نیاز به فیلتر کاغذی دارند، دقت داشته باشید که هر بار قبل از اتمام فیلترها، فیلتر جدید تهیه کنید.
- فیلترها را در قسمتهای دور از رطوبت نگهداری کنید تا از مرطوب شدن و آسیبدیدگی آنها پیشگیری شود.
- اگر از دستگاهتان به صورت مداوم (روزی یکبار) استفاده میکنید، حتماً هر سه ماه یکبار آن را به طور کامل تمیز کنید.
مقدار پودر قهوه برای دم کردن قهوه با دستگاه قهوهساز
مقدار آب | مقدار قهوه |
300 گرم آب | 20 گرم پودر قهوه |
180 میلیلیتر آب | 2 قاشق غذاخوری پودر قهوه |
این فرمول داده شده برای تهیه قهوه با دستگاه قهوهساز، قهوهای رقیق و با کافئین پایین آماده میکند، اگر قهوهای سنگین و قهوه تر نیاز دارید یا مقدار پودر قهوه را افزایش داده و یا به روشی که در بالا به آن اشاره شده (قرار ندادن قوری در جای خود تا قهوه آب کمی بیشتر با هم مخلوط شوند) عمل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه بدون دستگاه قهوهساز
بهترین برند دستگاه قهوهساز کدام است؟
دستگاه قهوهساز با برندهای زیادی مانند فلر، دلونگی، فیلیپس، تفال و … در بازار ایران عرضه میشوند که کارکرد همه آنها به یک صورت است اما طعم و عطر نهایی و قابلیتهای آنان (کنترل غلظت قهوه، سینی گرم کن، شستشوی اتوماتیک و…) با یکدیگر متفاوت است.
برندهایی مانند فلر در پایینترین رنج قیمتی و پس از آن فیلیپس، تفال و در آخر دلونگی و برویل قرار دارند.
سخن آخر
دم کردن قهوه با دستگاه قهوهساز در خانه برای عاشقان قهوه، تجربهای عالی است، درست کردن قهوه به آن صورتی که میل دارید و مقداری که میخواهید در کمترین زمان، سپس اضافه کردن شیر، شکر و … به آن میتواند شروع یک روز کاری باشد.
ارسال پاسخ