سوپ عدس برای عاشقان عدس پلو و عدسی میتواند طعم جدیدی باشد که توصیه میکنم حتماً آن را امتحان کنند. این غذای خوشمزه و خوشرنگ با استفاده از عدس، کرفس، پیاز، هویج و گوجه تهیه میشود و طعم بینظیری دارد. با توجه به کالری کم این سوپ و خاصی پر کنندگی که دارد، وعده مقوی، مغذی و مناسبی برای کسانی است که رژیمهای لاغری را دنبال میکنند. در ادامه با گلدن اپال همراه باشید.
نکاتی درباره عدس
اگر قصد استفاده از عدس کانادایی که از انواع زودپز به حساب میآید را دارید، باید بدانید که این نوع عدس نیازی به خیس کردن ندارد و در فرایند پخت به سرعت له میشود و میتوان آن را به همان صورت خام خیس نشده تنها با یک مرتبه شستن در سوپ استفاده کنید.
اگر مانند من از انواع عدس فله دیرپز استفاده میکنید، پس بهتر است چند ساعت پیش از تهیه این سوپ آن را بخیسانید. اگر عدس شما خیلی دیرپز است بهترین راه حل پختن عدس در زودپز به مدت 15 تا 20 دقیقه قبل از تهیه سوپ است. به یاد داشته باشید که از آب عدس در تهیه سوپ نیز استفاده کنید تا سوپتان قوام پیدا کند و غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ تره فرنگی و سیب زمینی خوشمزه و کرمی
مواد لازم
روغن زیتون یا هر روغن در دسترس | یک قاشق غذاخوری برای سرخ کردن |
پیاز ریز نگینی شده | یک عدد |
هویج حلقه حلقه شده | سه عدد |
ساقه کرفس حلقه حلقه | دو عدد |
سیر ریز خرد شده | سه حبه |
زیره سبز | نصف قاشق چای خوری |
پودر کاری | نصف قاشق چای خوری |
برگ بو | یک عدد |
گوجه نگینی شده یا کامل پوست کنده | 700 گرم |
عدس | دو پیمانه |
آب | چهار پیمانه |
آب مرغ، گوشت یا سبزیجات پخته شده | چهار پیمانه |
جعفری یا گشنیز ریز خرد شده | دو قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه سوپ عدس
در ابتدا یک قابلمه مناسب میزان مواد سوپ را برداشته و آن را روی شعله متوسط قرار میدهیم.
روغن را درون قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم روغن کمی داغ شود سپس پیاز نگینی، سیر ریز خرد شده، کرفس و هویج حلقه حلقه شده را به روغن اضافه میکنیم. حدود پنج دقیقه یا تا هنگامی که پیازها کمی نرم شوند، اجازه میدهیم مواد سرخ شوند.
بیشتر بخوانید: برای غلیظ شدن سوپ چه کنیم؟ ۹ راهکار برای غلیظ شدن سوپ
سپس بقیه مواد را به آن اضافه میکنیم و شعله را زیاد تا متوسط میکنیم تا سوپ عدس به جوش بیاید و بعد از چند تا جوش زدن زیر آن را کم میکنیم تا به اصطلاح جا بیفتد. پس از آماده شدن سوپ برگ بو را درون آن میاندازیم تا عطر خود را به سوپ عدس دهد.
در هنگام سرو جعفری و گشنیز خرد شده را به عدس اضافه میکنیم.
نکته مهم
اگر از آب گوشت یا مرغ استفاده نکنید سوپ شما ممک است کمی آبکی شود؛ بنابراین به شما توصیه میکنم حتماً از آب گوشت یا مرغ استفاده کنید.
اگر در نهایت سوپ آماده بود ولی غلظت مناسبی نداشت، یک تا دو پیمانه از سوپ را درون مخلوط کن بریزید و آن را میکس کنید و به سو عدس اضافه کنید. سپس اجازه دهید کمی با هم جوش بخورند تا سوپ به غلظت مناسب برسد.
ادویه کاری و زیره سبز اختیاری هستند و میتوانید از ادویههای مورد نظر خودتان در تهیه سوپ عدس استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ سبزیجات با تزیین گوشت چرخکرده و کوفته سیبزمینی
مواد مغذی درون سوپ عدس
انرژی | 300 کالری |
کربوهیدرات | 50 گرم |
پروتئین | 19 گرم |
چربی | 4 گرم |
چربی اشباع | 1 گرم |
سدیم | 797 میلیگرم |
پتاسیم | 1116 میلیگرم |
فیبر | 22 گرم |
قند | 7 گرم |
ویتامین آ | 528 واحد |
ویتامین ث | 30 میلیگرم |
کلسیم | 108 میلیگرم |
آهن | 7 گرم |
سخن آخر
سوپ عدس یکی از غذاهای سنتی و محبوب در بسیاری از فرهنگهاست که به دلیل سادگی و ارزش غذایی بالایش، جایگاه ویژهای در برنامه غذایی خانوادهها دارد. تهیه این سوپ خوشمزه و مغذی نه تنها وقت زیادی نمیبرد، بلکه با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس، به راحتی آماده میشود. برای خرید سرویس آرکوپال به فروشگاه گلدن اپال مراجعه کنید.
ارسال پاسخ