نودل یکی از غذاهای پرطرفدار بین بچهها و دانشجویان است که به دلیل سرعت در آماده شدن آن و طعم بینظیر آن همراه با ادویه و چاشنیهای خوشمزه است. در این مقاله از گلدن اپال به دنبال معرفی این ماده غذایی هستیم و به چند غذا تهیه شده با نودل اشاره میکنیم. در ادامه همراه ما باشید.
تاریخچه نودل
اینکه اولین نفر چه کسی بوده است که با مخلوط آب و آرد به تهیه رشتهها اقدام کرده است، مشخص نیست و بسیاری از ملتها ازجمله اعراب این ادعا را دارند که آنها تهیه رشته را با خمیر گندم آغاز کردهاند ولی در منابع معتبر آمده است که چینیها حدود 2000 سال است که از نودل در سبد غذایی خود استفاده میکنند.
گفته میشود حتی پاستای معروف ایتالیاییها هم برداشتی نودل چینیهاست و مارکو پولو از سفر خود به شرق دور دستور تهیه آن را به ایتالیا برده است. به غیر از چین نودل در کشورهای همسایه آن یعنی ژاپن و کره هم طرفداران و انواع مختلفی دارد که در ادامه به آنها اشاره میشود.
انواع نودل چینی
نودلهای چینی که با نام مین (mein/ main) مانند پاستاهای ایتالیایی از آب، آرد گندم، نمک و گاهی تخم مرغ تهیه میشود. البته انواعی از نودل هم هستند که از آرد برنج به جای آرد گندم در تهیه آنها استفاده شده است. نودلهای چینی در ضخامتهای مختلف از اندازه اسپاگتی تا فتوچینی و به صورت سفت و نرم تهیه میشوند. تفاوتی که نودلها با پاستاها دارند، این است که نودلها برخلاف پاستاها برش نمیخورند و بسیار بلند هستند.
برای یادگیری تهیه نودل چینی به مطلب «طرز تهیه نودل چینی با مرغ (چیکن لو مین غذای چینی با نودل)» مراجعه کنید.
نودلهای گندم
همانطور که گفته شده نودلهای چینی از آرد گندم، آب، نمک و تخم مرغ تهیه میشوند که در صورت داشتن تخم مرغ زرد رنگ و بدون تخم مرغ سفید رنگ هستند و در ضخامتهای مختلف تهیه میشوند.
نودل برنجی
نودلهای چینی برنجی هم همانطور که نامشان پیداست، از آرد برنج، آب و نمک و در ضخامتهای مختلف تهیه میشوند
نودل شفاف یا شیشهای
یکی از انواع نودل چینی که طرفداران زیادی هم دارد، نودل شفاف است که معمولاً از نشاسته گرفته شده از دانههای ماش، سیب زمینی یا دانههای کاساوا تهیه میشود.
تفاوت لومین و چومین چیست؟
مین به معنی نودل در زبان چینی است و پیشوند ابتدایی آنها هم معرف چگونگی پخت نودل است. لومین (lomein) به نودل تفت داده شده به همراه سبزیجات، سس و آب گوشت یا مرغ است و چومین هم به نودل سرخ شده در روغن گفته میشود. بر این اساس لومین نودلی نرم و الاستیک و چومین (chowmein) نودل خشک و چیپسی همراه با موادی مانند سبزیجات، گوشت، قارچ و تخم مرغ است.
انواع نودل ژاپنی
در ژاپن هم نودلهایی تهیه میشوند که معمولاً در تهیه سوپ از آنها استفاده میشود. دو نوع نودل ژاپنی بانامهای اودان (udon) و سوبا (soba) هم طرفداران بسیاری دارند که هر دو در ضخامتهای باریک و ضخیم و یا پهن مانند فتوچینی وجود دارند.
تفاوتی که بین دو نودل اودان و سوبا این است که نودل اودان از آرد گندم تهیه میشود و به رنگ سفید است ولی نودل سوبا از آرد گندم سیاه (buckwheat) یا دیلار تهیه میشود و به همین دلیل رنگ آن کمی تیرهتر است.
نودل کرهای
همانطور که گفته شده کره هم در کنار همسایههای خود از انواع نودل در تهیه انواع غذاها استفاده میکنند. نودلهای کرهای دارای انواع تهیه شده با آرد گندم همراه با تخم مرغ که زرد رنگ بوده و تهیه شده با نشاسته موادی مانند سیب زمینی، ماش، کاساوا و … تهیه شده که شیشهای هستند.
یکی از غذاهای پرطرفدار کرهای که با استفاده از نودل تهیه میشود، رامن است که مخلوطی از پیازچه، ادوبه و کمی سبزیجان مانند هویج تفت داده شده در روغن و نودل آبکش شده است. البته کیمچی هم یک نوع سوپ کرهای است که با استفاده از نودل شیشهای تهیه میشود.
سخن آخر
نودلها انواع مختلفی دارند و تقریباً طعم همه آنها یکی بوده و با توجه به چاشنیهای آن طعمهای متفاوتی به خود میگیرند. برای خرید آرکوپال جدید به فروشگاه گلدن اپال مراجعه کنید.
ارسال پاسخ