فوم شیر در بسیاری از نوشیدنیهای اسپرسو مانند لاته، کاپوجینو، موکا و … استفاده میشود. اگر از عاشقان اسپرسوها هستید و دستگاه اسپرسوساز دارید، پس مروری بر تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز میتواند بسیار مفید باشد. در ادامه با طرز تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز دلونگی همراه بمانید.
مکانیسم تولید کف شیر در دستگاههای اسپرسوساز
به طور کلی دستگاههای اسپرسوساز یک نازل بخار آب دارند که برای تهیه فوم شیر از آن استفاده میشود. این نازل با وارد کردن بخار آب داغ درون شیر، باعث میشود در شیر حبابهایی ایجاد شود. با ادامه روند بخار دهی به شیر، هم شیر گرم شده و هم حبابها ریزتر شده و شیر حالت بستنی آب شده به خود میگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه اسپایسی در موکاپات
انواع تکنیکهای تهیه فوم شیر چیست؟
نوشیدنیهای اسپرسو هر یک نیاز به مدل خاصی از فوم شیر دارند که تکنیک تهیه خاص خود را طلب میکند. برای مثال برای تهیه کاپوچینو لازم است شیر به قدری بخار داده شود تا به مرحلهای برسد که حجم فوم شیر حدود 2 برابر شیر اولیه باشد و این نسبت برای کافه لاته یک و نیم برابر است. مهمترین نکته برای تهیه فوم شیر در این تکنیک باید رعایت شود، استفاده از شیر خیلی سرد (شیر تازه از یخچال خارج شده) است.
مواد و وسایل لازم برای تهیه فوم شیر
شیر سرد | نصف پیمانه |
دستگاه اسپرسوساز دلونگی | از هر مدل یا برندهای دیگر |
پارچ استیل مخصوص فوم دادن شیر | یک عدد |
طرز تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز دلونگی
پارچ استیل مخصوص فوم سازی را میتوانید از فروشگاههای فروشنده دستگاههای اسپرسوساز، فروشگاههای معتبر اینترنتی تهیه کنید. البته بسیاری از برندها مانند دلونگی خود دارای پارچ استیل را همراه دستگاه اسپرسوساز ارائه میدهند.
شیر را در پارچ استیل ریخته و در زیر نازل بخار دستگاه اسپرسوساز قرار دهید. با چرخش دکمه کنترل بخار در بالای نازل میتوانید، میزان بخار را کم و زیاد کنید که توصیه میشود از درجه کم استفاده کنید.
لبه نازل را در شیر فرو کنید. لازم است نازل در عمق کم شیر قرار گیرد. نازل را بهصورت مورب در شیر قرار دهید به طوری که به نازل به لبه پارچ برخورد کند.
دقت کنید که همواره بخار را از یک جهت به شیر وارد کنید و یک گرداب کوچک در شیر درست کنید.
پس از اینکه فوم در بالای شیر تشکیل شد، نازل را بخشهای مختلف شیر بگردانید تا بخار به همه شیر برسد و حبابهای کوچک از بین بروند و اندازه حبابهای کوچکتر شود.
بیشتر بخوانید: انواع قهوه کدام است؟ معرفی 4 نوع دانه قهوه
وقتی فوم به حجم مورد انتظار رسید، پارچ را از زیر نازل بیرون آورده و نازل را با دستمال کاغذی یا دستمال تمیز آشپزخانه، از شیر پاک کنید.
بهتر است پس از تهیه فوم بلافاصله آن را روی نوشیدنی اسپرسوی خود بریزید و از شیر مانده در ته پارچ برای اسپرسو آرت استفاده کنید. چون با ماندن فوم در فضای آشپزخانه، حالت خود را از دست داده و فرم شیری پیدا میکند.
نکته
بهتر است پس از تهیه فوم شیر، در پارچ مخصوص آب ریخته و به همان روش تهیه فوم، اقدام به تمیز کردن نازل بخار کنید و همه شیر را از آن خارج کنید تا برای تهیه فوم بعدی، مزه شیر فاسد شده در نوشیدنی شما وجود نداشته باشد.
اگر حبابهای بزرگ در فوم شیر وجود دارد، میتوانید آهسته ته پارچ را روی میز بزنید و یک تا دو دور شیر را در پارچ بچرخانید تا حبابهای بزرگ بترکند.
هر دستگاه اسپرسوساز با توجه به مقدار بخار دهی و توان آن به زمان و فوتوفن خاص خود نیاز دارد، بعد از چند بار استفاده از دستگاه میتوان به مهارت در تهیه فوم شیر با هر دستگاهی رسید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قهوه مراکشی با فرنچ پرس
برای تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز از چه شیری استفاده کنیم؟
در مقالهای با عنوان «» گفته شده که برای تهیه فوم بدون استفاده از دستگاه اسپرسوساز بهتر است از شیرهای پرچرب استفاده کنید ولی برای تهیه فوم با استفاده از دستگاه اسپرسوساز، بهتر است از شیر کم چرب با چربی کمتر از 2 درصد استفاده کنید.
در تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز نباید از شیرهای بدون لاکتوز استفاده شود، چون در این نوع شیرها پروتئین و قندی طبیعی شیر که توانایی ساخت فوم دارد، وجود ندارد و از این رو فوم شیر تشکیل نمیشود. البته استفاده از دیگر شیرها مانند شیر سویا، بادام، نارگیل، برنج و … مانعی وجود نداشته و میتوانید با توجه به ذائقه خود از آنها استفاده کنید.
سخن آخر
تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز به مهارت زیادی نیاز ندارد و تنها لازم است از شیر سرد برای تهیه فوم شیر استفاده شود و پس از چند بار تمرین و تکرار، تهیه فوم شیر میتواند بسیار لذت بخش باشد. اگر تجربهای از تهیه فوم شیر دارد آن را با ما در میان بگذارید. پاسخگوی سؤالات مربوط به تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز هستیم.
ارسال پاسخ