در بین تمامی وسایل و تجهیزات دم کردن قهوه، اولین دستگاهی که برای تهیه قهوه از آن استفاده میشود، دستگاه قهوهساز است ولی میتوان بدون دستگاه قهوهساز نیز قهوه دم کرد. برای این کار به چند وسیله ساده و ارزان نیاز دارید. در ادامه این مقاله با ما همراه ما باشید تا طرز تهیه قهوه بدون دستگاه قهوهساز را بیاموزید.
وسایل مورد نیاز برای دم کردن قهوه بدون دستگاه قهوهساز
برای دم کردن قهوه بدون دستگاه قهوهساز به ویژه در جاهایی که امکان استفاده از الکتریسیته برای دم کردن قهوه نیست، وسایلی نیاز است که شامل لیوان، فیلتر کاغذی یا فلزی، کتری گردن غازی، مخروط، ترازو آشپزخانه، ساعت (برای زمان گرفتن) و پارچ کارافا هستند.
بهطورکلی تهیه قهوه بدون دستگاه قهوهساز به دو روش انجام میشود یک روش استفاده از فیلتر کاغذی روی پارچ کارافا، مخروطهای سفالی، شیشهای و … و روش دیگر استفاده از فیلترهای مخروطی فلزی است که در این مقاله برای تهیه قهوه از روش فیلتر مخروطی فلزی بهره برده شده است.
طعم قهوه تهیه شده بدون دستگاه قهوهساز
مطمئناً قهوهای که دم کشیده باشد و حاصل دستگاه قهوهساز یا اسپرسوساز باشد بسیار بهتر است ولی اگر جز عاشقان قهوه هستید و در گردش و سفر هم قهوه مصرف میکنید، توصیه میشود که این روش را یاد بگیرید و در هرجایی از قهوه خود لذت ببرید.
اندازه ذرات قهوه در این روش
برای تهیه قهوه با این روش بهتر است اگر از قهوه متوسط تفت داده شده در اندازه متوسط تا ریز و برای قهوه های دارک در اندازه درشت استفاده شود.
مواد لازم برای تهیه قهوه فوری
مواد لازم | مقدار |
---|---|
قهوه آسیاب شده | 18 گرم یا دو سوم اونس |
آب فیلتر شده، مقطر یا آب چشمه | 300 میلیلیتر یا 10 اونس |
طرز تهیه قهوه بدون دستگاه قهوهساز
پیش از هر کاری برای اینکه در نهایت قهوهای گرم داشته باشید، لازم است، در ابتدا مقداری آب داغ در لیوان سرو بریزید تا دمای قهوه را نگیرد و آن را سرد نکند.
حالا آب را درون کتری گردن غازی ریخته و روی شعله فرار دهید تا داغ شود، بهترین دمای آب برای دم کردن قهوه بدون دستگاه قهوهساز بین 90 تا 96 درجه است. برای به دست آوردن این دما میتوانید از دماسنج استفاده کنید و یا اجازه دهید آب بجوشد و کمی از دما بیفتد.
در زمانی که آب در حال داغ شدن است. قهوه را آسیاب کنید. بهترین اندازه قهوه برای این روش دم کردن، متوسط تا ریز است. اگر بخواهیم دقیقتر بگویم، اندازه ذرات قهوه بهتر است در اندازه نمک دریا یا ماسه درست باشد.
حال مقدار دقیق 18 گرم از قهوه را در فیلتر فلزی بریزید.
سپس آب داغ درون لیوان را دور ریخته و فیلتر مخروطی فلزی را روی آن قرار دهید. اگر از پارچ کارافا استفاده میکنید، وسایل را آماده کرده سپس مقدار قهوه را وزن کنید.
حالا ترازو را برداشته و زمانسنج، ساعت و هر وسیلهای که دارید را آماده کنید. مقدار 50 میلیلیتر از آن داغ را روی پودر قهوه بریزد تا تنها قهوه خیس شود. برای این کار ابتدا از وسط شروع کرده و سپس به کنارهها بروید.
حالا اجازه دهید قهوه در آب داغ برای مدت 30 تا 45 ثانیه خیس بخورد. پس از آن با نزدیک گرفتن لوله کتری به فیلتر مخروطی آب داغ را به قهوه اضافه کنید. برای این کار به روش قبل عمل کنید، آب را از وسط اضافه کرده و آرام به کنارهها بروید و در نهایت حرکت را دایرهای کنید.
وقتی در حال اضافه کردن آب روی پودر قهوه هستید به یاد داشته باشید که همواره باید سطح صاف نه یک سطح فرورفته داشته باشد.
به یاد داشته باشید که آب را نباید روی فیلتر بریزد و باید آن روی پودر قهوه بریزید، زیرا در نهایت قهوهای بسیار رقیق خواهید داشت.
بسیار آهسته آب را روی پودر قهوه بریزید و اجازه دهید آب ریخته شده از فیلتر عبور کند سپس دوباره آب اضافه کنید.
در این روش دم کردن قهوه برای قهوههای متوسط تفت داده شده بین 3 تا 4 دقیقه زمان لازم دارد و برای قهوههای دارک که بیشتر تفت داده شدهاند، 2 و نیم تا 3 دقیقه زمان کافی است. به یاد داشته باشد که حدود 30 ثانیه پس از خالی کردن تمام آب، قهوه همچنان در حال دم کشیدن است.
پس از تمام شدن زمان، فیلتر مخروطی را از روی لیوان برداشته و سرو کنید.
نکته
دقت داشته باشید که دستکاری در زمان و مقدار قهوه و آب میتوان در نهایت مزه متفاوتی اراده دهید، دادن زمان بیش از حد برای دم کشیدن، ممکن است قهوه شما را تلخ کند، پس در زمان و مقدار وسواس به خرج دهید.
نسبت قهوه به آب در این دستور یک به هفده 1:17 است ولی برای تهیه قهوهای سنگینتر میتوانید از نسبت یک به شانزده 1:16 تا یک به چهارده 1:14 هم استفاده کنید.
اگر قهوه رقیق یا ترش است، آن را ریزتر آسیاب کنید و اگر تلخ است آن را درشتتر آسیاب کنید.
تهیه قهوه به این روش بدون ترازو آشپزخانه تقریباً غیرممکن است ولی میتوان بهجای 18 گرم قهوه از چهار قاشق غذاخوری و بهجای 300 میلیلیتر آب از یک و یک چهارم پیمانه آب هم استفاده کنید.
اگر دماسنج برای اندازه گیری دمای آب ندارید، بهترین روش آن است که آن را به نزدیک دمای جوش رسانده، سپس اجازه دهید کمی از دما بیفتد.
اگر از فیلتر کاغذی استفاده میکنید و میخواهید قهوهای بدون مزه کاغذ داشته باشید، بهتر است فیلتر کاغذی را از پیش با آب داغ خیس کنید.
استفاده از کتری گردن غازی به این دلیل است که اجازه میدهد، مقدار آبی که روی پودر قهوه ریخته میشود، تحت کنترل باشد و از سرریز شدن آب از روی فیلتر پیشگیری میکند.
به یاد داشته باشد که برای پیش نیامدن هر گونه سرریزی، هیچگاه بیش از دو سوم مقدار قهوه روی آن آب نریزید.
سخن آخر
اگر از طرفداران قهوه هستید به شما پیشنهاد میشود که تهیه قهوه بدون دستگاه قهوهساز را نیز امتحان کنید. درست است که قهوه سنگین و قوی تهیه نمیکند ولی برای مواقعی که به الکتریسیته دسترسی ندارید، روشی بیدردسر است. منتظر نظرات و پیشنهادهای شما در زمینه تهیه قهوه بدون دستگاه قهوهساز هستیم.
ارسال پاسخ