پنکیک را میتوان با مواد اولیه ساده مانند آرد، شیر، روغن، تخممرغ و شکر تهیه کرد و برای تهیه آن نیاز بهوقت زیاد و وسایل آشپزی خاصی هم نیست. پس این غذای سریع و کم دردسر برای وعدههای کوتاه مثل صبحانه بسیار مناسب است. در این مقاله از گلدن اپال به طرز تهیه پنکیک ساده و خوشمزه پرداخته شده است؛ در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه پنکیک
پیش از هر اقدامی برای تهیه مواد اولیه پنکیک باید گفت که در جدول زیر مقدار مواد اولیه بر اساس پیمانههای استاندارد آشپزی آورده شده است؛ بنابراین شما هم در هنگام تهیه از این پیمانهها که در هر فروشگاه لوازم قنادی در جنسهای مختلف و قیمتهای متنوع عرضه میشود استفاده کنید و از قاشقچایخوری و غذاخوری معمولی یا پیمانه برنج برای اندازهگیری مواد اولیه استفاده نکنید.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
آرد همه منظور | یک پیمانه |
شکر | دو قاشق غذاخوری |
بیکینگپودر | دو قاشقچایخوری |
نمک | نصف قاشقچایخوری |
تخممرغ | یک عدد بزرگ |
روغن گیاهی | دو قاشقچایخوری |
شیر | سهچهارم پیمانه |
بسیاری مواقع با واژه آرد همهمنظوره در دستورهای آشپزی و شیرینیپزی مواجه میشویم که آشنایی کمی با آن داریم. این اصطلاح در واقع ترجمه واژه انگلیسی آن (all-purpose flour) است و به نوع خاصی از آرد اشاره نداشته و منظور آن همان آرد گندم معمولی است.
برای تهیه این پنکیک ساده میتوانید از هر نوع روغن گیاهی مانند روغن ذرت، سویا، کنجد، زیتون و … استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کرهای بدون تخم مرغ و ساده
طرز تهیه پنکیک ساده
در ابتدا مانند تهیه تمام کیکها و نانها مواد اولیه خشک را با هم مخلوط میکنیم. در این دستور آرد، شکر، نمک و بیکینگپودر مواد اولیه خشک ما هستند که آنها را در یک کاسه گود ریخته و با استفاده از هم زن دستی خوب مخلوط میکنیم تا بهصورت یکسان با هم مخلوط شوند.
در ادامه شیر، روغن و تخممرغ را به مواد خشک اضافه کرده و بهآرامی با استفاده از هم زن دستی هم میزنیم تا مایع یکدست شود. خمیر پنکیک آماده است و در مرحله بعد نوبت به پخت آن است.
برای پختن ابتدا یک تابه مخصوص سرخ کردن را روی شعله ملایم قرار داده و کمی کرده در آن آب میکنیم.
سپس با استفاده از ظرف یکچهارم پیمانه، مقداری از خمیر را برداشته و روش تابه میریزیم.
ازآنجاییکه خمیر پنکیک شل است، بهراحتی در ظرف پهن میشود و نیاز به پهن کردن خمیر نیست.
وقتی که حبابهایی روی سطح پنکیکها دیدید، موقع برگرداندن آنها است. به یاد داشته باشید اگر شعله زیاد باشد، حبابها زود دیده میشوند و زیر پنکیکها سوخته ولی درون آنها خام میماند؛ بنابراین شعله را ملایم نگه دارید.
برای مطمئن شدن از پختن پنکیکها میتوانید از آزمایش رنگ استفاده کنید. اگر یک روی پنکیکها به رنگ قهوهای روشن باشند، نشاندهنده پخته شدن آنها است و باید آنها را برگردانده یا از تابه خارج کنید.
نکته
برای داشتن پنکیکهای پفکی کافی است زرده و سفیده تخممرغ را جا کرده و سفیده را هم زده تا به کف کند و به حد تشکیل نوک (peak) برسد، سپس آن را با شیر و زده مخلوط کرده و بهآرامی و کم هم بزنید.
میتوانید طبق رژیم و ذائقه خود مقدار شکر را کم و زیاد کنید و یا از دیگر شیرین کنندهها مثل عسل، آگاو یا شکر سرخ استفاده کنید.
میتوانید در صورت تمایل پس از تهیه خمیر مقداری بلوبری، تمشک یا گردو به خمیر اضافه کرده و با لیسک هم بزنید و یک پنکیک متفاوت داشته باشید.
اگر قصد دارید پنکیکهای کلفت و پفکی تهیه کنید، مقدار بیکینگپودر را نصف کرده (یک قاشقچایخوری) و به همان اندازه از جوش شیرین استفاده کنید. حالا میتوانید بهجای شیر معمولی از شیر غلیظ استفاده کنید و پنکیکهای پفکی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: بهترین روش برای نگهداری کیک در فریزر از کیک اسفنجی تا خامه ای و کیک تولد
سخن آخر
پنکیک یکی از رایجترین وعده غذایی برای صبحانه در آمریکا است. پنکیک با داشتن آرد، تخممرغ، شیر و سس مخصوص پنکیک میتواند یک صبحانه مقوی و سیر کننده برای بچهها و شاغلین باشد. تجربیات و نظرات خود را درباره تهیه این وعده غذایی خوشمزه با ما در میان بگذارید.
ارسال پاسخ