شام یکی از وعدههای غذایی مهم است، به خصوص اگر میزبان مهمانی باشید. اما تهیه شام نباید دغدغهبرانگیز باشد. برنج، به عنوان یک ماده غذایی پایه، میتواند به شما کمک کند تا شامهای ساده، خوشمزه و در عین حال رژیمی و سبک را برای مهمانان خود آماده کنید. در این مطلب، 7 ایده غذای برنجی ساده و متنوع برای شام مهمانی و رژیمی سبک را به شما معرفی میکنیم.
7 شام ساده با برنج
معمولا با شروع رژیم، اولین چیزی که از رژیمهایمان حذف میکنیم برنج است. در صورتی که میتوانید با برنج هم غذاهای ساده، رژیمی و سبک درست کنید.
در اینجا میخواهیم 7 غذای ساده که با برنج درست شده و برای مهمانیها هم قابل سرو هستند را به شما معرفی کنیم. در ادامه جدول مواد مغذی موجود در غذاها را نشان دادهایم:
نام شام | فیبر (گرم) | پروتئین (گرم) | کربوهیدرات (گرم) | کالری (کیلوکالری) | چربی (گرم) |
شوید پلو با مرغ رژیمی | 4 | 30 | 45 | 350 | 8 |
عدس پلو گیاهی با قارچ | 8 | 15 | 55 | 400 | 12 |
لوبیا پلو با گوشت کمچرب | 7 | 35 | 50 | 420 | 10 |
ماش پلو با میگو | 5 | 25 | 48 | 380 | 9 |
کلم پلو شیرازی رژیمی | 6 | 12 | 40 | 320 | 7 |
دمی گوجه با مرغ گریل شده | 3 | 28 | 42 | 330 | 6 |
نخود پلو با تن ماهی | 9 | 20 | 52 | 450 | 15 |
در ادامه، به معرفی هر یک از این شامهای خوشمزه و رژیمی میپردازیم:
- شوید پلو با مرغ رژیمی
شوید پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل عطر و طعم بینظیرش، طرفداران زیادی دارد. این نسخه رژیمی با استفاده از مرغ پخته شده و روغن کم، یک انتخاب سالم و خوشمزه برای شام مهمانی شما خواهد بود.
مواد مورد نیاز
- برنج: 2 پیمانه
- سینه مرغ پخته شده و ریش ریش شده: 300 گرم
- شوید تازه خرد شده: 1 پیمانه
- پیاز متوسط: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
مطالب مرتبط: طرز تهیه ته دیگ زعفرانی ترد و خوشمزه
مراحل مورد نیاز برای تهیه شام شوید پلو با مرغ رژیمی

مرحله اول آمادهسازی مرغ و پیاز
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود. سیر را رنده یا له کرده و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. مرغ ریش ریش شده را به پیاز و سیر اضافه کرده و کمی تفت دهید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه و مخلوط کنید.
مرحله دوم پخت برنج
برنج را از قبل خیس کنید. سپس آب را به جوش آورده و برنج را به آب جوش اضافه کنید. کمی نمک به آب برنج اضافه کنید. وقتی برنج کمی نرم شد (حدود 7-8 دقیقه)، آن را آبکش کنید.
مرحله سوم تهیه شویدپلو
در قابلمه مورد نظر کمی روغن زیتون بریزید. یک لایه برنج در ته قابلمه بریزید، سپس مقداری شوید خرد شده و مخلوط مرغ را روی برنج بریزید. این کار را لایه به لایه تکرار کنید تا مواد تمام شوند. لایه آخر باید برنج باشد.
مرحله چهارم دم کردن و سرو پلو
درب قابلمه را ببندید و پلو را روی حرارت ملایم دم کنید. حدود 30-40 دقیقه زمان برای دم کشیدن پلو کافی است. پلوی شما آماده بوده و میتوانید آن را با سالاد شیرازی یا ماست کمچرب سرو کنید.
مطالب مرتبط: خوراک بال و بازوی مرغ خوشمزه، ساده و سریع در خانه
- عدس پلو گیاهی با قارچ
عدس پلو یک غذای سنتی و مغذی است که به راحتی میتوان آن را به یک غذای گیاهی و رژیمی تبدیل کرد. با اضافه کردن قارچ به این غذا، نه تنها طعم آن را بهبود میبخشید، بلکه ارزش غذایی آن را نیز افزایش میدهید.
مواد مورد نیاز
- برنج: 2 پیمانه
- عدس: 1 پیمانه
- قارچ: 300 گرم
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- کشمش پلویی: ½ پیمانه (اختیاری)
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
- دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
مراحل مورد نیاز برای تهیه شام عدس پلو گیاهی با قارچ

مرحله اول آمادهسازی عدس
عدس را از شب قبل خیس کنید. سپس آن را با کمی آب بپزید تا نرم شود، اما له نشود.
مرحله دوم تفت دادن پیاز و قارچ
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. قارچها را به صورت ورقهای خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود و کمی سرخ شوند.
دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. در صورت تمایل کشمش را نیز به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم پخت برنج
به روش معمول برنج را بپزید اما آنقدر نجوشد که برنج خیلی نرم شود. نرم شدن به مقدار خیلی کم کافی است.
مرحله چهارم تهیه عدس پلو
در قابلمه مورد نظر کمی روغن زیتون بریزید. یک لایه برنج در ته قابلمه بریزید، سپس مخلوط عدس و قارچ را روی برنج بریزید. این کار را لایه به لایه تکرار کنید تا مواد تمام شوند. لایه آخر باید برنج باشد.
مرحله پنجم دم کردن و سرو کردن غذا
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید برنج دم کشیده و بعد از آن غذا را با هر دورچینی که دوست دارید، سرو کنید.
مطالب مرتبط: ایده 5 شام ساده با سیب زمینی: از رژیمی گرفته تا مورد علاقه بچه ها
- لوبیا پلو با گوشت کمچرب
لوبیا پلو یکی دیگر از غذاهای محبوب ایرانی است که با استفاده از گوشت کمچرب و لوبیا سبز تازه، میتواند به یک شام رژیمی و مغذی تبدیل شود.
مواد مورد نیاز
- برنج: 2 پیمانه
- گوشت گوسفندی یا گوساله کمچرب: 300 گرم
- لوبیا سبز خرد شده: 300 گرم
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه پلویی: به میزان لازم
مراحل مورد نیاز برای تهیه شام لوبیا پلو با گوشت کمچرب

مرحله اول آمادهسازی گوشت
گوشت را به صورت قیمهای خرد کرده و با کمی روغن زیتون تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. پیاز را نگینی خرد کرده و به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.
رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود. زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه پلویی را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله دوم اضافه کردن لوبیا سبز
لوبیا سبز خرد شده را به مخلوط گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم پخت برنج
در این مرحله برنج را بخیسانید و سپس به مدت 7 الی ده دقیقه در آب جوش بپزید تا مقداری نرم و پخته شود.
مرحله چهارم مخلوط کردن مواد
در قابلمه مورد نظر کمی روغن زیتون بریزید. یک لایه برنج در ته قابلمه بریزید، سپس مخلوط گوشت و لوبیا سبز را روی برنج بریزید. این کار را لایه به لایه تکرار کنید تا مواد تمام شوند. لایه آخر باید برنج باشد.
مرحله پنجم دم کردن و سرو غذا
درب قابلمه را بگذارید و بگذارید 30 دقیقه غذا با شعله ملایم آماده شود. در نهایت آن را سرو کنید. در کنار این غذا ماست و خیار و ترشی خوب خواهد بود.
مطالب مرتبط: طرز تهیه شوید پلو با ماهی به دو روش مختلف
- ماش پلو با میگو
ماش پلو با میگو یک ترکیب منحصر به فرد و خوشمزه است که به دلیل وجود میگو، منبع خوبی از پروتئین و مواد مغذی است. این غذا میتواند یک گزینه متفاوت و جذاب برای شام مهمانی شما باشد.
مواد مورد نیاز
- برنج: 2 پیمانه
- میگو پاک شده: 300 گرم
- ماش: 1 پیمانه
- پیاز متوسط: 1 عدد
- شوید تازه خرد شده: ½ پیمانه
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، پودر سیر، فلفل قرمز و نمک: به میزان لازم
مراحل مورد نیاز برای تهیه شام ماش پلو با میگو

مرحله اول آمادهسازی ماش
ماش را از شب قبل خیس کنید. سپس آن را با کمی آب بپزید تا نرم شود، اما له نشود.
مرحله دوم تفت دادن پیاز و میگو
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود. میگوها را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند و صورتی شوند. زردچوبه، پودر سیر، فلفل قرمز و نمک را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله سوم پخت برنج
برنج را کمی در حد نرم شدن بپزید و آبکش کنید.
مرحله چهارم مخلوط کردن مواد
قابلمه مورد نظر را انتخاب کنید و یک لایه برنج و یک لایه مواد را روی برنج بریزید و این کار را تا زمانی که برنج و مواد تمام شوند انجام دهید.
مرحله پنجم دم کردن و سرو برنج
برنج را دم کنید و در نهایت با سبزی خوردن یا سالاد و ترشی سرو کنید.
مطالب مرتبط: طرز تهیه کلم پلو ساده بدون سبزی به صورت مرحله به مرحله
- کلم پلو شیرازی رژیمی
کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و معطر ایرانی است که با استفاده از کلم قمری و سبزیجات معطر، طعم و عطر بینظیری دارد. این نسخه رژیمی با کاهش روغن و استفاده از مواد اولیه سالم، یک انتخاب عالی برای شام رژیمی خواهد بود.
مواد مورد نیاز
- برنج: 2 پیمانه
- کلم قمری خرد شده: 400 گرم
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- سبزی پلویی خرد شده (تره، جعفری، شوید، ریحان): 1 پیمانه
- گوشت چرخکرده کمچرب (اختیاری): 200 گرم
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه کلم پلو: به میزان لازم
مراحل مورد نیاز برای تهیه شام کلم پلو شیرازی رژیمی

مرحله اول آمادهسازی کلم و گوشت (در صورت استفاده)
اگر از گوشت چرخکرده استفاده میکنید، آن را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و به صورت کوفتههای ریز درآورید و در کمی روغن زیتون تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود. کلم قمری خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شود. زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه کلم پلو را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله دوم پخت برنج
برنج را از قبل خیس کنید. سپس آب را به جوش آورده و برنج را به آب جوش اضافه کنید. کمی نمک به آب برنج اضافه کنید. وقتی برنج کمی نرم شد (حدود 7-8 دقیقه)، آن را آبکش کنید.
مرحله سوم مخلوط کردن مواد
در این مرحله تمام مواد را به صورت لایه لایه با هم مخلوط کنید و تا تمام شدن مواد لایه لایه آن را تکرار کنید.
مرحله چهارم دم کردن و سرو پلو
درب قابلمه را ببندید و پلو را روی حرارت ملایم دم کنید. حدود 30-40 دقیقه زمان برای دم کشیدن پلو کافی است. کلم پلو شیرازی رژیمی شما آماده است. میتوانید آن را با سالاد ماست و خیار یا ترشی لیته سرو کنید.
- دمی گوجه با مرغ گریل شده
دمی گوجه یک غذای ساده و خوشمزه است که به سرعت آماده میشود و با مرغ گریل شده، یک شام پروتئینی و سبک را برای شما فراهم میکند.
مواد مورد نیاز
- برنج: 2 پیمانه
- گوجه فرنگی رسیده: 500 گرم
- سینه مرغ: 2 عدد
- پیاز متوسط: 1 عدد
- سیر: 2 حبه
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و آویشن: به میزان لازم
مراحل مورد نیاز برای تهیه شام دمی گوجه با مرغ گریل شده

مرحله اول آمادهسازی گوجه فرنگی
گوجه فرنگیها را رنده یا پوره کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود. سیر را رنده یا له کرده و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
پوره گوجه فرنگی را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده شود و غلیظ شود. زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و آویشن را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله دوم پخت برنج
برنج را از قبل خیس کنید. سپس مخلوط گوجه فرنگی را به برنج خیس خورده اضافه کنید و به میزان لازم آب جوش بریزید (حدود 1.5 برابر حجم برنج). کمی نمک به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم پخت دمی گوجه
حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا آب برنج کاملا کشیده شود و برنج دم بکشد. حدود 20-30 دقیقه زمان برای پخت دمی گوجه کافی است.
مرحله چهارم گریل کردن مرغ
سینه مرغ را به صورت نواری برش دهید و با کمی روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر مزهدار کنید. مرغها را روی گریل یا در تابه گریل کنید تا پخته و طلایی شوند.
مرحله پنجم سرو
دمی گوجه را در ظرف سرو بکشید و مرغ گریل شده را روی آن قرار دهید. میتوانید این غذا را با ترشی یا سبزی خوردن سرو کنید.
مطالب مرتبط: ایده غذای بدون برنج از غذاهای فست فودی تا پاستا
- نخود پلو با تن ماهی
نخود پلو با تن ماهی یک غذای سریع و آسان است که به دلیل استفاده از تن ماهی، منبع خوبی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 است. این غذا میتواند یک گزینه مناسب برای شامهای عجلهای و در عین حال مغذی باشد.
مواد مورد نیاز
- برنج: 2 پیمانه
- تن ماهی: 2 قوطی
- نخود پخته شده: 1 پیمانه
- پیاز متوسط: 1 عدد
- شوید تازه خرد شده: ½ پیمانه
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و پودر کاری: به میزان لازم
مراحل مورد نیاز برای تهیه شام نخود پلو با تن ماهی

مرحله اول تفت دادن پیاز و تن ماهی
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود. تن ماهی را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید. زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و پودر کاری را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله دوم پخت برنج
برنج را از قبل خیس کنید و به آب درحال جوش اضافه کنید. اجازه دهید در حدی که یک مقدار نرم شود، در آب جوش باشد. سپس آن را آبکش کنید.
مرحله سوم تهیه نخود پلو
در قابلمه مورد نظر کمی روغن زیتون بریزید. یک لایه برنج در ته قابلمه بریزید، سپس نخود پخته شده، مخلوط تن ماهی و شوید خرد شده را روی برنج بریزید. این کار را لایه به لایه تکرار کنید تا مواد تمام شوند. لایه آخر باید برنج باشد.
مرحله چهارم دم و سرو کردن پلو
اجازه دهید برنج شما روی حرارت ملایم دم بکشد و آن را با ترشی و انواع سالاد سرو کنید.
سخن آخر
این 7 پیشنهاد غذای برنجی ساده و رژیمی، ایدههایی متنوع و خوشمزه برای شام مهمانی شما هستند. شما میتوانید با توجه به سلیقه و مواد اولیه موجود، این دستورها را تغییر دهید و شامهای خلاقانه و منحصر به فرد خود را خلق کنید.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و از تهیه این شامهای خوشمزه و سبک لذت ببرید.
ارسال پاسخ